Народна странка

Народна странка Власотинце: Села се претварају у депонију, надлежни не реагују

Народна странка Власотинце: Села се претварају у депонију, надлежни не реагују

Народна странка Власотинце захтева од надлежних органа да се позабаве комуналним отпадом у селу Конопица које нема ни један једини контејнер где би мештани могли да одлажу отпад.

„Цело село је претворено у огромну депонију, прилаз селу као и прилаз школи и цркви је засут смећем. Од отпада се може наћи све, и комунални и пољопривредни. И поред сталног обраћања надлежнима органима, нико не реагује. То је случај са већином села у нашој општини. Има и случаја где се привредницима у селу Стајковце наплаћује избацивање отпада, а исто се не ради нити су им обезбеђени контејнери. А није да општина нема контејнере. Почетком септембра прошле године локални функционери су се сликали поред истих, за које је општина издвојила 50.000 евра. Они и даље стоје на истом месту и служе за сликање властодржаца и руководства ЈКП”, наводе из Народне странке Власотинце.

Народна странка Власотинце упозорава да овај проблем није од јуче, али општина константно затвара очи пред овим проблемом.

Народна Странка Власотинце апсолутно осуђује садашњу општинску власт, председника општине,директора ЈКП-а као и све остале одговорне за овај проблем и апелују да се у што краћем временском року реши исти, јер исти не изискује додатна новчана средства.