Народна странка

Народна странка Власотинце: Одлагање расправе о изградњи МХЕ као обмана народа?

Народна странка Власотинце: Одлагање расправе о изградњи МХЕ као обмана народа?

Повереништво Народне странке Власотинце подржало је скуп грађана који се боре против еколошког геноцида за очување животне средине, а против изградње мини – хидроелектрана (МХЕ).

Поставља се питање: Да ли је одлагање заказане јавне расправе о изградњи МХЕ “БЕСКО” само осмишљен политички маневар локалне власти, који има за циљ обману народа који се буди или страх од сопствених лажи? Наравно локална власт није нашла за сходно да удостоји народ на једно од милион питања.

Наиме локална самоуправа је у марту месецу ове године, а опет на иницијативу грађана који су и тада указивали на штетне последице изградње МХЕ на екосистем и животну средину изгласала одлуку о забрани изградње МХЕ на територији општине Власотинце. 

Међутим, лоша  политика локалне власти, а вероватно под диригентском палицом “Врховне власти” наставља да обмањује своје грађане и покушава да одржи јавну расправу о изградњи горе наведене МХЕ и покушава да прогура пројекат на  мала врата. Увидевши  да се  народ пробудио и  да је почео да масовно улаже примедбе, сугестије, прибегава се маневру одлагања јавне расправе, а да се притом не изда званично саопштење челника или руководиоца исте и да се не да бар приближан термин одржавања јавне расправе.
Повереништво Народне странке поставља питање докле ће актуелна локална власт да обмањује своје грађане и да ли ће због личних интереса челника актуелне власти дозволити изградњу МХЕ и угрозити природне ресурсе Власотинца.

Повереништво Народне странке Власотинце и њени чланови обећавају да ће у првим редовима стајати раме уз раме са својим суграђанима како би одбранили свој екосистем, заштитили животну средину  и на крају своју Власину!

Народна странка Власотинце