Народна странка

Народна странка Власотинце: Која је функција "брат председника општине"

Народна странка Власотинце: Која је функција "брат председника општине"

Народна странка у Власотинцу има, по речима повереника Александра Јовића, сличне проблеме које имају и друге опозиционе странке у малим местима у Србији.

„Затворена је комуникација опозиције са органима локалне власти. Ми не можемо да добијемо просторију у којој би одржали оснивачку скупштину. Тражили смо од локалне самоуправе простор Културног центра у Власотинцу, а то је простор који се и раније користио за сличне сврхе, уосталом и ми смо тамо одржали једну трибину. Често и владајућа странка тамо одржава своје скупове. Добили смо одговор да се просторије Културног центра користе само за културне потребе, односно одржавање културних манифестација. Ако нисте у власти, тешко ћете доћи и до неке правне помоћи. Ја сам војни пензионер, дошао сам у ситуацију да се обратим за помоћ, након 20 година боравка изван Власотинца, и речено ми је да се обратим брату председника општине. Као дотадашње бвојно лице ме уопште није интересовало ко је председник општине, па сам и питао да ли је тај брат нека политичка функција. Након тога почиње моја политичка борба кроз Народну странку."

2.500 СТАНОВНИКА МАЊЕ

Јовић каже да је између два пописа у Власотинцу око 2.500 становника мање и додаје да се отварају фирме чији су погони већ у раду, како би се владајућа партија похвалила како се нешто ради, те да се посебно агитује пред изборе када се запосле радници, а после тога се отпусте.

„Мој утисак је да се ангажовањем повереника Јовице Станковића, као и представницима Народне странке у парламенту, становништво Власотинца пробудило. Самим тим се повећало чланство и то пре свега младих људи на којима се заснива будућност."