Народна странка

Народна странка Владичин Хан: Напредњачка "ефикасност" у Хану

Народна странка Владичин Хан: Напредњачка "ефикасност" у Хану

Побољшање енергетске ефикасности, субвенције општине, теме које уназад годину дана заокупирају пажњу становника општине Владичин Хан, неискоришћена средства и питање новинара Данас у издању од 29. новембра 2022. године, због чега становници неће новац који је определила опстина кроз субвенције за реализацију пројекта.

Можда одговор на ово питање моземо да пронађемо у томе је општина Владичин Хан у великој конкуренцији за добављаче опреме одабрала локалну фиру  ХАН ПАК ДОО, Улица Ратка Софијанића бр. 23ББ, из Владичиног Хана, регистровану за производњу, транспорт, трговину и услуге која на регистрованој адреси нема малопродајни изложбени објекат, адекватне раднике који могу да презентују и упуте заинтересоване купце за производе који им се нуде, не врше уградњу истих а немају ни гаранцију за исте јер нису овлашћени дистрибутери и сервисери за опрему коју продају.

Општина је покушала да помогне локалној фирми па им је доделила бесповратна средства у износу од 750.000  динара, али и то није помогло. И поред тога што је опрема коју нуде у свом каталоском програму продаје скупља и до 30 одсто од исте коју продају овлашћени дистрибутери, па и на тај нацин ускраћују крајњим корисницима износ субвенције који задрзавају за себе, фирма је и у блокади ( 486.922,44 динра - 4. 3. 2023 - НБС) па и то мало грађана који су одабрани за добијање субвенције страхују да ли ће успети у томе, јер поменути добављач није у ситуацији због блокаде  рачуна да плати  произвођачима опрему, а уговором  потписаним између општине Владичин Хан, подносиоца захтева и добављача је дат рок до када мора да се заврше уговорене обавезе.

Власник поменуте фирме се не оглашава, испред празног локала на поменутој адреси се налази песак и шут па је улазак у локал немогућ, надлежни у Општини слежу раменима, па грађанима не преостаје ништа него да решење потраже на суду.

Остаје и питање ко стоји од локалних функционера иза поменуте фирме? Да ли је то мозжда..?

Славиша Миленовић
председник ОО Народне странке Владичин Хан