Народна странка

Верица Милановић (Краљево): Власт да обелодани спорни уговор о гасификацији са Миленијум тимом

Верица Милановић (Краљево): Власт да обелодани спорни уговор о гасификацији са Миленијум тимом

Чланица Главног одбора Народне странке и ГрО Краљево Верица Милановић позвала је Град Краљево да обелодани уговор о пословно-техничкој сарадњи који је закључен између Србијагаса, Миленијум тима и Града Краљева.

„Из Јавног предузећа за уређивање грађевинског земљиштта нам је речено да према закону уговор представља државну тајну и да као такав не може да нам се пружи на увид. Први пут чујем да гасификација у једном граду представља државну тајну“, рекла је Милановић за Н1.

Она је навела да је предузеће Србијагас закључивао уговоре са Миленијум тимом и локалним самоуправама без тендера, али да су у Краљеву „решили да се играју“.

„На јавни позив су се поред Миленијум тима пријавиле још две фирме које су послале по један или два папира од читаве документације“.

Милановић је истакла да је због радова на гасификацији раскопан читав град, а нарочито приградска насеља.

„Грађани су јако незадовољни. Улице и тротоари су раскопани и то тако стоји, свакодневно долази до кидања водоводних цеви и прекида водоснабдевања појединих делова града“, рекла је Милановић и додала да су грађани извођаче радова питали да ли уопште постоји некакав план односно мапа по којој се ради гасификација, али да одговор нису добили.

„Не знамо шта нас више узрујава – да ли бахатост и безобразлук Србијагаса и Миленијум тима који црпе новац из локалних и републичког буџета или осионост и незаинтересованост локалне власти да заштити интересе својих суграђана“, поручила је Милановић.