Народна странка

Народна странка Ваљево: Власт за годину дана није урадила баш ништа за град и грађане

Народна странка Ваљево: Власт за годину дана није урадила баш ништа за град и грађане

„Рад, посвећеност, храброст, отвореност и одлучност“ – то су вредности за које смо чули да ће се залагати руководство града Ваљева, и изговорене су тачно пре годину дана када се нова градска власт и конституисала. А потом је уследило и набрајање листе приоритета, које нема потребе наводити, грађани су их од толико понављања научили напамет.

Годину дана је прошло…грађани Ваљева нису видели ни посвећеност ни одлучност, а још мање отвореност и рад. Са листе приоритета није урађено ама баш ништа, она је само додатно допуњавана да би ризница лажи и обећања била што богатија. И то је стари трик који још увек делом пролази – ако не испуните обећање, понудите пет нових. Или обећање обогатите – „тачно, нисмо урадили улицу Вука Караџића, али када је урадимо изгледаће као Шанзелизе.“

Ми смо опозиција градској власти, али би истински били срећни ако би испод могли да набројимо бар пар ствари од обећаних које је градска власт урадила. Али нисмо срећни јер не можемо да набројимо ниједну. И нећемо да ликујемо због тога јер смо опозиција, напротив, јако је тужно спознати да у граду Ваљеву за годину дана није урађено ништа, ко год био на власти. И не само да није урађено ништа, него је много тога и упропашћено. Дакле, од списка урађених ствари – табула раса.
Ако не можемо да набројимо шта је урађено, свакако постоји много тога што није урађено и на који начин је планирано да се нешто уради (ако се уопште уради). Било би потребно много времена и много страна за тако нешто, па наведимо само неке од актуелнијих ствари, и неколико питања у вези истих:   

Улица Вука Караџића!

Након годину дана обећања, поправљања и преправљања пројекта и грађевинских дозвола, напокон су посао добила два кума – Компресор и Електроволт. Када ће радови заиста почети, то у овом тренутку не знају ни сами извођачи ни такозвани градоначелник Ваљева. Народна странка није пророк па да зна да ће планирана средства бити пробијена и да ће завршни рачун бити близу 200 милиона динара, за тако нешто моћ пророштва није потребна, довољно је само знати ко ради и како се ради данас. Када кумови на крају испоставе све непредвиђене трошкове и све додатне радове, јасно је колика ће цифра бити.

Брана Стубо – Ровни!

Најзначајнији вишенаменски хидросистем у Србији. Поштовано ваљевско руководство на челу са такозваним градоначелником, да ли сте икада потписали неки документ у коме се тврди да Ваљево нема потребе за водоснабдевањем са бране Стубо – Ровни? Ко је извесна госпођа Јелена Којић и која и каква је њена улога у општини? Да ли је истина да хидросистем преузима Република? Шта се заиста догађа са другом фабриком воде, за коју је министарство грађевине платило пројекат?  

Инвестиције!

Шта се догађа са инвеститорима након годину дана од власти састављене од експерата, покупљених из разних кафића, стручњака за давање новца под камату, за техничке пријеме објеката, грађевинских фирми блиских СНС-у, стручњака за урбанизам и хаос на Дивчибарама? Шта је са куповином још 18 хектара за новог инвеститора, због којег је одржана седница скупштине? Да можда инвеститор није био толико одушевљен вашом стручношћу и професионализом, па побегао главом без обзира када је видео с ким има посла?  Са стручњацима и професионалцима за неспособност, муљање и незнање. И шта се догађа са Крушиком?  Колико још радника имате у плану да отпустите!  

 Водоснабдевање!

Да ли Ваљеву прете рестрикције воде за градско подручје? И зашто, ако знамо да је Ваљево по питању водоснабдевања на месту број један у Србији? И шта по том питању мисли и има да каже госпођа Јелена Којић? Да ли је такозвани градоначелник упознат са стањем у сеоским подручјима, и шта мисли  да предузме?

Јасно да градоначелник не држи све конце у својим рукама и по природи посла, али и по природи знања и способности. Ипак, по функцији је „први“ човек Ваљева, и логично је да предузме одговорност за све што се догађа или не догађа у граду Ваљеву. Из тог разлога се обраћамо њему и шаљемо поруку: Господине Гојковићу, ако заиста волите Ваљево, а не сумњамо да га волите, напустите функцију или бар будите градоначелник неког другог града.

Народна странка Ваљево