Народна странка

Народна странка Трговиште: Власт да одговара због потрошених наменских средстава

Народна странка Трговиште: Власт да одговара због потрошених наменских средстава

Општина Трговиште има висок буџет односно никада више новца на буџетском рачуну није било више од 30 година уназад. Упркос томе у Трговишту се не ради и не реализују чак ни пројекти за које постоје наменска средства и спадају у категорију приоритетних.

Општина Трговиште као неразвијена општина је захваљујући бесповратним средствима у износу од око 7 милиона динара од Министарства за бригу о селу требало да добије минибус, а уговор о додели ових средстава са министром Миланом Кркобабићем потписала је председница општине Трговиште Миљана Стојановић Златковић. Међутим набавка добара није окончана због неажурности локалне власти те од мини буса ни трага ни гласа.

ОО Народне странке Трговиште је такође дошао до сазнања да су средства у износу од 8 милиона динара за реконструкцију Дома Културе, ненаменски потрошена као и средства која су стигла из "Министарства без портфеља" у износу од 7 милиона динара, а намењена за изградњу и санацију моста и корита на реци Трипушници у Радовници. Cредства за радове и набавка добара по пројектима које треба да реализује општина нису окончани, па питамо јавно председницу општине Миљану Стојановић Златковић где су средства у износу од око 25 милиона динара, јер по простој  рачуници депонована средства која су намењена за ове пројектне активности нису реализована. 

Питамо локалну власт и председницу општине Трговиште зашто се није кренуло са реконструкцијом Дома Културе када су средства у износу од 8 милиона динара обезбеђена, поставља се питање докле ће стићи радови на санацији моста и корита реке Трипушнице у Радовници, као и где је чувени минибус који је обећан и који би био од великог значаја за општину због редукованих линија међу градског и сеоског превоза.

Такође, ово је друга година како се не издвајају средстава и не реализује пројекат за пољопривредна давања у субвенцију пољопривредних газдинстава. У овим кризним временима пољопривреда и производња хране је прва линија одбране поготово за наше неразвијено подручје у општини Трговиште. Да ли је могуће да тако гледате на пољопривреднике којих је и онако све мање и мање у нашој општини, уместо да подстакнете млада и ојачате стара газдинства вама је битније да имате за гориво и возикате се општинским возилима?
Неажурност локалне власти на челу са председницом општине Миљане Стојановић Златковић, се такође огледа у томе да ове године није реализован конкурс за медије, невладине организације (удружења) као и црквене и верске заједнице. 

Након два месеца радницима Дома Здравља, ЈП Комуналац и даље касне плате, али  зато постоје средстава да врх локалне власти од 15 њих, оде на семинаре и  колективне одморе на Охридском језеру о трошку општине. Вама је господо битније да се даље има за репрезентацију, ручкове  и максимално коришћење свих службених возила у приватне сврхе, док нам је све мање људи и омладине у општини. 

Са оваквим управљањем долази до још већег уништавања и онако уништене општине, јер са оволиким средствима и буџетом за оваку малу општину, Трговиште би требало да изгледа потпуно другачије. Нека се врх државе запита, вреди ли подржати финансијски народ који гласа за њих, ако то њихови представници у власти злоупотребљавају. Због тога мислимо да гласачи СНС а најмање што треба да добију од председнце општине су одговори на питања где су новци које је држава наменила за њхов бољи живот.

Народна странка Трговиште