Народна странка

Народна странка Трговиште: Да ли Трговишту прети принудна управа?

Народна странка Трговиште: Да ли Трговишту прети принудна управа?

Све чешће се у општини Трговиште говори о увођењу принудне управе, јер су већ дуже време у жижи јавности  проблеми који су снашли локалну самоуправу. Пре свега се то односи на финансијски  колапс који је довео до тога да касне исплате зарада  како у Општинској управи тако и у свим јавним предузећима. 

Само неколико недеља уназад актуелна тема је била хапшење директора Комуналног предузећа и Водовода у Трговишту. Међутим, након тога је кренуло “да цури” на све стране у општини Трговиште.

Према информацијама које су стигле нашем Општинском одбору, дошли смо до сазнања да је општински рачун празан, а нема пара ни на рачунима јавних предиузећа, Дом здравља, вртића, месних заједница и Дом културе.

Погубно вођена политика локалних власти долази све више до изражаја, а резултати такве лоше политике се највише виде у кашњењу плата и зарада и то 4 месеци у Комуналном предузећу, 4 месеци у Дому здравља, 2 месеца у Дирекцији за изградњу, 2 месеца у Општинској самоуправи, по 2 месеца у Вртићу и Дому културе, 4 месеци у Месној заједници .

Поједини радници локалних предузећа су већ спремни да дају отказе и напусте своје фирме, јер како кажу не могу да прехране породице, па су се чак на интернету појавили огласи где људи траже посао. То само значи да се спрема најгори сценарио јер ће и то мало становника који живе у овој општини отићи из ње.
О свему овоме се у јавности ћути, али они који више немогу да ћуте обратили су се нашем одбору са информацијом да је могуће ступити у штрајк.
Успут смо дошли до информација да су и наменска средства за набавку фамозног мини – буса у износу од 11 милиона динара потрошена, а потрошена су и наменска средства за реновирање Дома културе у износу од 16 милиона динара. 

Ми из Народне странке у Трговишту захтевамо од локалне власти да се изјасне и обрате јавности где су потрошена толика наменска средства, зашто су радници без плате и када ће бити исплаћени?

Уназад неколико година смо указивали на ненаменско трошење и расипање буџета и општини Трговиште, питали локалну власт куда се потроши сав буџет близи 800 милона динара и никада нисмо добили одговор.

Из Народне странке  смо причали и о томе да се систем владавине СНС-а заснива на уценама и претњама, везујући људе разним ПП уговорома, уговорима о раду и делу, те да ће једног дана доћи крај том систему који је функционисао на стакленим ногама. У протеклих 2 недеља раскинуто је преко 150 уговора у јавним предузећима а очекује се још отпуштања, јер у такавом вештачки неодрживом систему владавине неможе се функционисати довека.

Функционери и водећи људи општине Трговиште и даље уживају привилегије и користе бенефите, трошећи новац на разне седељке по кафанама и возикају се службеним колима.

Поред председнице општине Трговиште Миљане Златковић Стојановић  и председника Скупштине општине Трговиште Александра Колића, начелника општинске управе Драгана Анђеловића, помоћника председнице Општине Трговиште Братислава Крстића, који су редовно у службеним аутомобилима користећи их у приватне сврхе, желимо да знамо питамо  по ком основу и даље користи службени ауто бивши председник општине и бивши посланик СНС-а Ненад Крстић?

Ако из врха локалних власти немају одговора на све ове чињенице, ми из Народне странке у Трговисту захтевамо њихове оставке а на крају и расписивање ванредних локалних избора у Трговишту.

Народна странка Трговиште