Народна странка

Народна странка Трговиште: Председникове шарене лажи за народ у нашој општини

Народна странка Трговиште: Председникове шарене лажи за народ у нашој општини

Десио се и тај дан. Трговиште је посетио председник Републике Србије Александар Вучић  и то по други пут у последње 3 године, а овог пута некако интимнике да не кажемо саркастично, председник се окупљенима  обратио нашим јужњачки, пчињским дијалектом.

Опет злоупотреба деце у политичке сврхе, јер како је и сам председник рекао “Увек када видите да политичари негде нешто петљају око деце, знајте да само гледају некако да узму паре себи, а да не раде свој уобичајени посао”, рекао је Александар Вучић крајем 2017. на ТВ Пинк, али деца су ивог пута била део фолклора председника Вучића.

За разлику од прве посете када је председник Србије Александар Вучић посетио фабрику дечјих креветић СИМПО у Радовници и са радницима којима и дан данас касне плате доручковао пасуљ, сада је председник јео како је сам рекао  неку питу успут и тако сит жалио се на микрофон. 

Након прве посете у 2019. години и листе његових шарених обећања, почевши од повећања плата запосленима у СИМПУ у Радовници и повећања обима посла, преко изградње спортског центра са огромним базеном, повезивања и асфалтирање пута до Босилеграда, па све до довођења неке компаније која ће отворити 300 нових радних места, овог пута председник је био мало уздржанији са обећањима па се чуло да ће Трговиште добити  ЈУМКО, гранични прелаз са суседном Северном Македонијом, исти онај спортско рекреативни центар са базеном и већ обећани пут до Босилеграда. 

Отварање малограничног прелаза преко села Лесница према Северној Македонији је и текако од великог значаја за саму Општину , међутим о реализацији тог пројекта је пре скоро 3 године приликом сличне посете Трговишту говорила и премијерка Србије Ана Брнабић обећавајући да ће се она заложити да Влада Републике Србије оствари сарадњу са Владом Северне Македоније и реализовати изградњу малограничног прелаз, од чије реализације након 3 година није било ничега. 

Спортско-рекративни центар је такође нешто што је обећано још 2019 године, али ето грађани Трговишта су сада имали прилику да чују колко он вреди, како је рекао председник Р. Србије 500 милиона динара, али се у маси чуо ођек грађана да ће половина тих пара завршити у кафани, што говори колико поверења грађани Трговишта имају у локалну власт и људе који воде опстину Трговиште. 

Још једно велико лажно обећање Александра Вучића је да како је рекао, "ако неуспе да доведе неке странце у наредних месец и по до два довешће ЈУМКО" , не знајући да ЈУМКОВ погон у општини Трговиште тачније у Радовници већ постоји више од 30 година и то са муком да дође до младих кадрова како би истрајали. 

Једина добра ствар јесте завршетак изградње и отварање Ватрогасне Станице у Трговишту поред које би свакако требало изградити и нову станицу Полиције и тиме помоћи нашим полицајцима у Трговишту да изађу из контејнера у којима раде и бораве и дан данас уназад 30 година. 

Не буде ли држава и локална самоуправа променила политику према Трговишту, пре свега у области пољопривреде и привреде која би требало да се огледа у отварању нових производних погона и отварања малограничног прелаза са Северном Македонијом, Полиција и Ватрогасци неће имати кога да чувају јер се народ великом брзином сели са својих огњишта. 

Циљ ове посете Александра Вучића југу Србије и Трговишту нису инвестиције већ кампања и формирање новог покрета због наглог пада рејтинга СНС-a. 

До оваквог рециклирања СНС-А долази управо због онога што Вучић спрема и ради са нашом аутономном покрајином Косовом и Метохијом. А то је потписивање Француски-Немачког споразуму на који је Вучић обавезао Србију и тиме би омогућио Косову столицу у УЈЕДИЊЕНИМ НАЦИЈАМА.

Како год, Трговиште је дочекало и испратило још један караван лаже и паралаже, домаћински како доликује нама Пчињанима.

Марко Крстић 
председник ОО Народне странке Трговиште