Народна странка

Народна странка Трговиште: Руководство одбора у Трговишту на информативном разговору у полицији

Народна странка Трговиште: Руководство одбора у Трговишту на информативном разговору у полицији

Након наше страначке акције, реализоване у понедељак која је подразумевала  поделу  страначких флајера у Трговишту, са садржајем спорног француско-немачког споразума о коме тренутно преговара председник Србије, Александар Вучић, председник и потпреседник ОО Народне странке Марко Крстић, односно Небојша Табаковић, у уторак су позвани на информативни разговор, у Полицијској станици у Трговишту, а по налогу ОЈТ Врање.

Разлог позивања су страни и лидерима  нејасани, јер не видимо да смо овом акцијиом и чињењем, повредили позитивне законске прописе државе Србије,  повредили или угрозили интегритет било ког појединца, институције наше државе или Уставни поредак! 

Баш напротив, Устав Републике Србије даје суверено право на демократску борбу и слободу мишљења, на свим нивоима политичких активности.

У духу демократске борбе, очувања уставног поредка и територијалног интегритета Републике Србије, ми смо како га називају "опасан материјал",  са тачкама спорног француско-немачког споразума о коме се преговора и који се тиче  Косова и Метохије, делили и упознавали јавност посредно у самом Трговишту, и непосредно преко јавних медија и друштвених налога странке, и тај део свакако не  негирамо!

Али не видимо шта је ту спорно и шта је то забрањено, да би се лидери Народне странке у Трговишту,  као јавне локалне политичке личности, позивали и саслушавали? 

Поставља се и питање зашто се као инструмент политичке борбе, злоупотребљавају и користе органи државне управе, односно полиција и  тужилаштво?

Овом приликом као потомци славних предака и неусташивих комита из Пчиње, и као православни Срби,  понављамо да потпуно стајемо на становишту и држимо се Устава ове наше Србије, да су Косово и Метохија неотуђиви део Републике Србије, да подржавамо ставове Српске православне цркве, свих парламентарних и непарламентарних странака, удружења, покрета и појединце, који се противе потписивању оваквог ултимативног споразума!

Косово и Метохија је наша историјска колевка. Колевка вере,  традиционалне баштине и образовања, тако да отуђењем сувереног дела наше територије, губимо највеће духовно, материјално и културно благо српског народа и  српске државе од нашег постојања. 

Јавност  и грађани Србије, морају да знају, да ако будемо потписали овај документ, који се састоји од 11 тачака, тзв. самопроглашена држава Косово ће несметано постати чланица у Уједињеним нацијама и де факто постати призната независна држава. 

Понављамо да овакав вид акције, које спроводи наша странка, се реализује уназад недељу дана широм Србије, без икаквих пробелма, притисака, или активности полиције.

Према нашим незваничним сазнањима ово што се догодило у Трговишту је јединствен пример да лидери и активисти странке, буду саслушавани. Не оспоравамо људима из полиције ништа и поред тога што су били коректни и строго професионални само јавно питамо ЗБОГ ЧЕГА?
 

Марко Крстић 
председник ОО Народне странке у Трговишту