Народна странка

Народна странка Трговиште: Смењен помоћник председнице општине, Колић и Крстић остају на функцијама

Народна странка Трговиште: Смењен помоћник председнице општине, Колић и Крстић остају на функцијама

Актуелни шеф напредњака  у Трговишту Ненад Крстић по свему судећи жели да у својим редовима задржи Александра Колића, а про форме ваљда да би показао да се ипак нешто мења, смењен је  дугогодишњи директор и помоћник председнице општине Петрун Станојевић.

Након дуго најављиване седнице Скупштине општине Трговиште која је одржана у четвртак дошло је само до козметичких промена. Поред бројних афера на које смо ми из Народне странке у Трговишту упућивали уназад неколико година, последњу коју смо разоткрили је  "рударење криптовалутама у згради за социјално угрожене категорије" и због којих смо захтевали смене одговорних као и оставке, Напредњаци у Трговишту својим поступцима и нечињењем  и даље показују да немају срама и морала јер су то за њих страни појмови.

Иако је најављивана смена  председника Скупштине општине Трговиште Александра Колића, до тога ипак није дошло, па се може рећи да актуелни шеф Напредњака Ненад Крстић ипак не да свог дугогодишњег “сарадника” Александра Колића и поред свих актуелних дешавања које се тичу њега, па се поставља питање да ли Крстић штити Колића или себе?

Ми из Народне странке у Трговисту поручујемо да нећемо стати са разоткривањем афера напредњака, тражићемо њихове оставке, смене као и расписивање ванредних локалних избора. 
Неке од  назови "промена" које су актуелне у општини Трговиште јесу те  да након толико година дође до смене дугогодишњег директора ЈП Комуналац и дугогодишњег директора Дома културе као и чланова већа.

Са места члана већа смењен је дугогодишњи функционер Братислав Крстић који важи за првог оперативца напредњака, док се на његово место вратио члан већа из предходног сазива Стефан Трајковић, а поред њега је дошао још један нови члан већа из Доњег Стајевца Маријан Петковић. 

Међутим, како смо сазнали досадашњи директор ЈП "Комуналац" који је био познат по томе што је своју функцију обављао као пензионер, и није пуно тога изгубио сменом, јер је постављен у надзорном одбору "ЈП Комуналац" и тиме остао опет и Комуналцу а на његово место постављен је млади напредњак и земљак шефа напредњака из Доњег Стајевца Бојан Стошић.

С друге стране чудне су и промене након директора "Дома културе" некадашњег кадра СПС-а, за кога је важило да је послушник првог напредњака посланика Крстића. Уместо њега је постављена нова директорица Драгана Стаменовић,  млада учитељица основне школе у Доњем Стајевцу и може се слободно рећи да после 10 година директоровања машинског инжињера у Дому културе напокон је дошао неко са факултетом који је близак донекле струци и установи. 

Сада бивши директори Дома културе, као и његов колега директор Комуналног предузећа су били познати по томе да су били директори у ВД статусу уназад 10 год. Такође је дошло до смене помоћника председника општине (а пре скоро 30 година председника општине) познатог Боже Крстића, кога људи памте још из периода његове владавине и пропасти некадашњег гиганта у Пчињском округу "ППП Пчиња". На његовом месту није за сада именован нико до следеће скупштине. 

Међу напредњацима се спекулише да је ово увод у озбиљније промене које следе на следећој седници Скупштине општине Трговиште. За сад ово личи на чишћење редова међу напредњацима по нечијој директиви, те остаје да се сачека следећа седница Скупштине општине Трговиште на којој ће се видети каква је директива.

Напредњаци се смењују и ротирају у круг, подмиривањем између себе због огромног буџета општине Трговиште, док за то време Трговиште пропада а људи се са својим породицама селе из родног краја.

Народна странка ће увек бити на страни народа, а не страни појединаца. Нећемо одговарати на прозивке високих функционера странке како смо ми "комби странка" и како сви заједно немамо завршену средњу школу. 

Можда изгледамо као мали, али следећи избори ће показати колико смо мали. Ми се увелико припремамо за локалне изборе које очекујем убрзо, за које знамо да неће бити фер и поштени, али ћемо се борити свим средствима и бранити сваки глас и нећемо дозволити пропадање наше Пчиње и Трговишта.

Марко Крстић 
pредседник ОО Народне странке у Трговишту