Народна странка

Народна странка Трговиште: Не дамо реку Пчињу и њене притоке

Народна странка Трговиште: Не дамо реку Пчињу и њене притоке

Општински одбор Народне странке Трговиште осуђује потез локалне власти која је дала сагласност и дозволе за изградњу 10 мини хидроелектрана у овој општини.

Изградњом МХЕ наноси се огромна штета целокупном екосистему и животној средини, угрожава се опстанак биљних и животињских врста, али и здравље наших суграђана. Циљ изградњи мини хидроелектрана је само богаћење СНС функционера који не мисли о томе какве последице ће овај пројекат изазвати. Власт, као и инвеститори, гледају само своју корист.

Мештани немају никакву корист од МХЕ. Неће се смањити незапосленост јер системи раде аутоматизовано. Речна корита остају празна јер вода одлази у цеви. То ће довести до непостојања нормалних услова за живот због нарушеног екосистема и још већег одлива свих генерација. 

Подсећамо да је долина реке Пчиње са њеним притокама заштићена као предео изузетних природних одлика на југоистоку Србије, што је на корак од статуса националног парка.

Одбор у Трговишту позива све становнике наше општине да се прикључе одбрани реке Пчиње. Не смемо дозволити актуелној власти да нам уништава природна богатства.

Општински одбор Народне странке Трговиште