Народна странка

Народна странка Трговиште: Скоро хиљаду становника мање у општини, да ли је ово почетак краја владавине СНС-а?

Народна странка Трговиште: Скоро хиљаду становника мање у општини, да ли је ово почетак краја владавине СНС-а?

Да је ситуација у опстини Трговисте никад гора, да поједини радници јавних управа нису примили плате од једног до цетири месеци, да је опстинска каса потпуно празна и да је стање збрињавајуће, говори и данашња неопозива оставка ВД директора ЈП Комуналног предузећа Трговишта који се је на такав чин одлучио због радника у поменутом предузећу и њиховог кашњења исплате зарада скоро 2 месеца. 

Јуче 22. новембра чак није одржана седница Савета за буџет због, како смо сазнали, мањка кворума и непојављивања председника Савета за буџет и првог напредњака Ненада Крстића, тако да се на ребаланс буџета чека до даљњег. 

Црпна станица у Доњој Трници, израда потпорног зида према Козјем Долу, реновирање Дома културе у Трговишту и Основне школе у Радовници, само су део обавеза које владајућа гарнитура СНС-а није реализовала због буџетског колапаса. 

Захтевамо од председнице општине Миљане Златковић Стојановић, председника Савета за буџет Ненада Крстића, председника Скупштине општине Александра Колића и свих помоћника и заменика, да изађу пред народом и положе све рачуне о томе где се толики новац свих грађана општине Трговиште троши. 

Председница општине Трговиште је покушала да нас демантује како је све у реду и како плате не касне, међутим њена деманти је пао у воду јучерашњом неопозивом оставком ВД директора Комуналног предузећа. 

Госпођа Миљана Златковић Стојановић је у свом демантију нашег саопштења, навела како није тачно да се новац троши ненаменски, како смо ми општина са скромним буџетом и како опозиција треба да да допринос у развоју општине Трговиште. 

Позивамо председницу да искористи ту прилику и покаже свима нама како се то наменски трошио буџет. Ето, за почетак ми ћемо дати свој допринос развоју општине Трговиште тако што ћемо учествоватими у јавној расправи о буџету коју она буде заказала и тада предложити како престати са расипањем новца, а први предлог ће бити да сва општинска возила и возила јавних предузећа после 15х буду на паркингу. Госпођа Миљана је све демантовала, али заборавила је да демантује употребу службених аутомобила у приватне сврхе свих функционера, па и шефа одборничке групе напредњака Ненада Крстића. 

Међутим оно сто боде очи јесте да се од доласка СНС-а на власт у Трговисту и њихове владавине, до дана данашњег број становника смањио за готово хиљаду становника сто је за овако малу општину баш велики број. 

По попису из 2011. године у опстини Трговисте је живео 5 091 становник, а према најновијем попису и нашим информацијама о резултату пописа тренутно у опстини Трговисте има 4 360 становника. За десет година скоро 1 000 становника мање. 

Не треба заборавити да у Трговишту има доста пријављених "Македонаца" са статусом пребивалиста који долазе само када се гласа и гласају по директиви. Кад се све то узме у обзир плашимо се да је реална ситуација са бројем становника другачија него сто се то приказује. То је само јос један доказ да они који воде опстину Трговисте најмање брину о становницима опстине, већ само о свом интересу. И не можете рећи да је за овакво смањење становништва крива опозиција, ова тужна чињеница показује време ваше владавине од 10 година како сте на власти у Трговисту.

Из дана у дан све је мање људи у Трговишту, одлазе нам млади, па чак и целе породице нам се селе, а ми и даље слушамо причу о неком bejbi bumu.

Господо, резултат ваше владавине је добро познат свима, знају сви грађани општине Трговиште како се живи, колико ми деце имамо и како се развијамо, како људи школују децу без плата, али уцењени и притиснути причају кроз зубе и у браду. 

Не замерамо ми тим људима, ви сте их навукли и убедили како водите политику "мира и стабилности" па сте дотерали људе на руб егзистенције и онда управљате њима разним ПП уговорима и уговорима о делу.

Народ ће ускоро увидети праву истину, јер у њима глад и мука ће проузроковати бунт, а глад не познаје уцене, притиске и претње. 

Марко Крстић 
председник ОО Народне странке у Трговишту