Народна странка

Светлана Козић: Бојкот је напад истином на лаж

Светлана Козић: Бојкот је напад истином на лаж

Посланица Народне странке у Скупштини Војводине Светлана Козић изјавила је да је бојкот предстојећих избора и институција једини начин да се поврати демократија у друштву.

„Бојкот није повлачење, већ напад истином на лаж. Погрешно је мислити да ћемо се на овај начин склонити из јавног простора јер бојкот и пиштаљка иду заједно. Боримо се на улици да истина стигне до становништва, јер другачије није могуће“, рекла је Козић на конференцији за медије.

Она је истакла да се средства из буџета АП Војводине користе за финансирање политичке пропаганде.

„Медији који добијају средства из буџета коче информације које долазе од опозиције и пуштају оно што им власт нареди. Апелујем на представнике медијске заједнице да пруже прилику грађанима да сазнају шта се око њих стварно дешава, па нека сами просуђују ко је у праву, а ко не“, поручила је Козић.

Посланица је подсетила да, под тренутним политичким условима, није могуће учествовање у скупштинским расправама нити водити равноправну изборну кампању.

„Избори постоје када имате избора, а избор имате када можете да бирате између понуђених опција. Ми у медијима нисмо понуђена опција. Чак и да се, неким чудом, изборни услови промене то није довољно времена да се оперу све флеке и скине сво блато које су режимски медији нанели свима који другачије мисле“, закључила је Козић.