Народна странка

Народна странка Сомбор: Млади да се пробуде и изборе за нормалан живот

Народна странка Сомбор: Млади да се пробуде и изборе за нормалан живот

„Млади људи желе да активно учествују у политичком животу, а не да буду само тапшачка декорација и извођачи радова на терену за „озбиљне политичаре“. Без младих људи немогуће су позитивне промене у друштву, које су преко потребне,  пошто тонемо и нестајемо као народ“, истакнуто је на скупу Омладине Градског одбора Народне странке у Сомбору, који је водио челник, Марко Ступар.

Основни проблем је – како мотивисати младе да се укључе у друштвено-политичке токове, да не дозволе више да старост Србије гласа против њене младости, јер је евидентно да на изборе махом излазе старији и средовечни људи („гласачка машина владајуће странке“), док их млади листом избегавају, препуштајући на тај начин - „аполитичношћу“ - да им судбину одређују други.
Због ниских примања – ако уопште имају посао, немогућношћу да се запосле без „праве“ партијске књижице, многи млади људи радије бирају одлазак у иностранство, где ће себи омогућити живот иоле достојан човека, него да их овде уцењују и понижавају којекакви страначки кербери, са купљеним дипломама. 

Сваке године из Сомбора па и целе Србије, у свет одлази најбоље што имамо, због тога ће овде ускоро остати само пензионери, па није далеко дан када ће последњем од њих само преостати да „угаси  светло“.

„Стога, Омладина Народне странке у Сомбору апелује на старије суграђане да изаберу будућност и подрже младост, како наш град због масовног егзодуса, не би доживео судбину околних села, која ће без младих, ускоро бити опустошена“,саопштено је на скупу у седишту Народне странке у Сомбору, уз констатацију да ће даље акције бити усмерене на подизање свести код младих људи, да узму судбину у своје руке и да - учешћем у политичком животу и у креирању одлука, активно  допринесу преобликовању свести и стварности у својој, локалној средини.   

Градски одбор Народне странке Сомбор