Народна странка

Народна странка Сомбор: Небрига власти о грађанима Сомбора

Народна странка Сомбор: Небрига власти о грађанима Сомбора

Народна странка Сомбор указује својим суграђанима на неке од аномалија које су све алармантније у нашем граду.

Омладини су представници власти разним манипулацијама, поништили ентузијазам и природни бунтовнички дух, продавши им на кварно разне моделе животног “успеха” који подразумевају статусне симболе - од естраде и лажних, јефтиних крпица, па до разноразних БМЊ-а, аудија, мерцедеса… Њих политика не интересује!

Оној, средњој категорији становништва, која се још донекле држи, посвећују посебну пажњу. Њима обично обезбеђују послове у државним и јавним предузећима, и многи из ове категорије зарад мањих или већих бенефита, продају полако пршљен за пршљеном, па њихова кичма све више поприма облик овог злог режима. Такви обично говоре да су “сви исти”! 

За шаку шумећих таблета, испраћено јефтином РТС пропагандом, за пар црвених  новчаница, наши најстарији суграђани предају Вучићу свој радни стаж, своје старачке године и све што се може дати зарад вође, занесени његовом “племенитошћу”. Они су искључиви, они једноставно, “гласају”!

Формиране су у овом нашем Сомбору и посебне друштвене категорије: од тајкунско – ратарских мисионара, до монархистичких демагога, који своје бирачко тело коректно поткупљују или их уз лаке претње, доводе у стање лојалности

Појавио се у Сомбору и нови слој турбо академаца, и просто чуди како то да до сада већ нису покренули иницијативу за формирање Сомборске академије наука. 

Не смемо да дозволимо режиму да нас додатно дели по завичајном пореклу и по разним другим основама. Сви ми заједно, од Станишића до Дорослова, од кордунашког Кљајићева до буњевачке Градине, поносно, иза ушију носимо ону фину невидљиву, бачку прашину, а и онај стари, грађански и господски Сомбор, исто тако зна да су некада давно, нечији прабаба и чукундеда стигли овамо из неких ритова, ливада, са неког сомборског салаша... 

Морамо се заједно изборити за слободан Сомбор јер је то наш град.

Народна странка Сомбор