Народна странка

Народна странка Сента: Кошкање и међусобна препуцавања уместо бриге за грађане

Народна странка Сента: Кошкање и међусобна препуцавања уместо бриге за грађане

Протеклих месец дана у општини Сента сведоци смо међусобног обрачуна локалних функционера СНС-а, уз тиху асистенцију представника СВМ-а.   

Све је почело од тога да је сада већ бивша председница Скупштине општине Сента на седници одржаној 27. маја текуће године јавно прозвала свог страначког шефа (СНС) на локалу и актуелног заменика преседника општине, за нерад и нечињење у погледу његових задужења као општинског функционера. 

Читава ствар се завршила хитном сменом председнице Скупштине општине и оставком оних одборника СНС-а, који по овој тачки дневног реда нису гласали у складу са налогом председника општинског одбора напредњака. Смена председнице локалног парламента одиграла се уз здушну подршку коалиционих одборника из редова СВМ-а, који су навели да немају никакву замерку на њен рад али ће због мира у кући подржати њену смену. 

Какву поуку можемо да извучемо из ових дешавања?

Као прво, напокон је један високи функционер сенћанске владајуће коалиције потврдио оно што Народна странка већ годинама уназад говори, а то је да чланове актуелног општинског руководства (коалиције СВМ-СНС) не занимају проблеми грађана Сенте. Не интересују их непроходне неасфалтиране улице, оштећена фонтана, оронули тоалет на зеленој пијаци, нестабилна улична расвета, прекид традиције одржавања Жетелачких свечаности у Горњем Брегу, несташица шећера у сенћанским продавницама, ударне рупе на путевима, одлазак младих и одумирање града... Уместо да буду посвећени решавању горућих проблема и развоју општине, што им је у опису посла, возикају се службеним аутомобилима по целој држави, јурећи своје приватне бизнисе и проводећи се успут о трошку грађана Сенте. 

Друга поука је да под владавином Српске напредне странке, уз свесрдну подршку СВМ-а, људи који укажу на нерад, немар, нестручност, незаинтересованост и неодговорност у вршењу јавне функције, бивају кажњени и жигосани. Једине особине које се цене су припадност странци, лојалност и климање главом. Све остало је небитно.

Трећа поука је да Савез војвођанских Мађара који је у Сенти на власти већ скоро три деценије, ни даље нема кадрове који би имали свој став и били спремни да се боре за интересе своје локалне заједнице, ако треба ризикујући и своју функцију, већ су без разлике у питању послушни каријеристи спремни да изгласају све што им се стави под нос, само да би задржали натпросечну плату и припадајуће привилегије. 

У целој овој причи додатно је поражавајуће што је бивша председница Скупштине коју је одређени део Сенћана доживео као хероја, јер је смењења са функције зато што је јавно изговорила истину, у својој Фејсбук објави навела како је још увек у комуникацији са централом Српске напредне странке, те да је из ње иступила искључиво због стања у локалном одбору. Све то нас наводи на закључак да је она и даље верна диктаторском режиму који већ читаву деценију уништава све поре нашег друштва, а да у позадини њеног запаженог наступа није била искрена намера за променом, већ остварење неких малограђанских амбиција.

Народна странка ће учинити све да након следећих локалних избора руководећа места у општини Сента преузму људи који су у стручном и моралном смислу квалификовани за вршење најважнијих локалних функција.

ОО Народне странке Сента