Народна странка

Народна странка Бујановац: Кршење Статута Дома здравља

Народна странка Бујановац: Кршење Статута Дома здравља

У Статуту Дома здравља у Бујановцу који је као правни акт основа да постоји оваква установа и који се мора поштовати као основ постојања и правилног функционисања једне установе, јасно пише да вршилац дужности директора установе може бити именован на највише шест месеци. Такође, и мандат Управног одбора Дома здравља у Бујановцу може да траје четири године.

Народна страња Бујановац поставља следећа питања руководству Дома здравља.

1.Да ли је директорки истекао мандат у трајању од 6 месеци као вршилаца дужности по Статуту Дома здравља у Бујановцу?

2.Зашто не распишете конкурс за именовање директора те установе ако вам је истекао мандат,иако сте имали сугестију од председника Управног одбора који вам је то ставио до знања.

3.Да ли су одлуке које сте доносили у име установе правно важеће ако их је доносио директор коме је истекао мандат и Управни одбор коме је такође истекао мандат пре више од пола године.

Ако је тачно су Управни одбор и директор доносили одлуке на незаконит начин, да ли то значи да одлуке о додели специјализација и потписивању уговора са локоалном самоуправом где је у стручној пракси запослено 25 особа (20  приправника албанске националности и 5 припадника српске националности а ниједан припадник ромске) правно неважећи.

Саша Арсић
председник ОО Народне странке Бујановац
регионални координатор за Пчињски округ