Народна странка

Народна странка Бујановац: Депонија у пламену, а власт ћути - грађани да искажу незадовољство

Народна странка Бујановац: Депонија у пламену, а власт ћути - грађани да искажу незадовољство

Још један очигледан пример небриге за здравље људи како општинске тако и републичке власти јесте пожар на депонији.

Локална самоуправа поново је показала своју нестручност и неодговорност. Последњих година број дивљих депонија расте, долази до изливања канализације поред изворишта воде у Кленику, а сада као круну свега тога имамо тровање суграђана.

Народни посланик Митровић треба да у Скупштини заступа интересе житеља Бујановца, својих суграђана, и директно утиче на то да се проблем депоније реши преко ресорног министарсрва.

Међутим, проблеми Бујановачке општине било које врсте нису се чули у нашем парламенту,  а имали смо посланика Митровића који је свакако могао да износи проблеме што је и његова обавеза према људима из Бујановца који су му указали поверење.

Позивам грађане Бујановца без обзира на верску и страначку припадност да мирним протестима ставе до знања општинској и републичкој власти да је овде, у Бујановцу, озбиљно угрожено здравље људи загађеним ваздухом који настаје од пожара на депонији.

Народна странка Бујановац ће подржати протесте и без страначких обележја ће их подржати и организовати. Једино на тај начин можемо скренути пажњу на угрожавање здравља људи у Бујановцу, као и угрожавање живоне средине.

Саша Арсић
председник ОО Народне странке Бујановац
регионални координатор за Пчињски округ