Народна странка

Народна странка Раковица: Напредњачка хаос чорба и саобраћајни колапс у Раковици

Народна странка Раковица: Напредњачка хаос чорба и саобраћајни колапс у Раковици

Најгора власт у историји Раковице већ девет година средства грађана краде и пребацује на приватне рачуне и пуни своје џепове. Како смо већ известили, Раковица је окренула леђа бахатим криминалцима у власти и принудила их да на скупове и промоције доводе само своје чланове, и то против њихове воље. Напредњачки брод криминала изгубио је компас и тоне под тежином украденог новца, некретнина и другог опљачканог блага.

На страначке скупове, састанке и рекреативне приредбе напредњаци долазе под присилом и принудом, а како су нам у тој странци рекли, често и под отвореним претњама. Разне друштвене организације морају да дају квоте у људству за овакве приредбе. Тако су се на језеру Паригуз у Реснику недавно окупили чланови странке како би јели и пили на рачун грађана Раковице. Повод је, наводно, било некакво такмичење у спремању рибље чорбе, а рачун је износио равно 300 хиљада динара!

Приликом одржавања ове приредбе, десио се и својеврсни куриозитет - за девет година власти у Раковици, напредњаци су по први пут довели стручно и квалификовано лице на одговарајућу позицију! Наиме, куварица из редова странке дегустирала је чорбе и одабрала ону победничку. Скромно, али такве су могућности Српске напредне странке. Међу члановима општинског Већа су осим ове куварице и врсне занатлије, тако да Раковица не мора да брине о поквареним бравама, струговима, бакљадама, фарбању, као и о неким НК пословима.

И док се напредњачка власт бавила својом струком нико се није бавио вршењем власти, у Раковици је настао саобраћајни хаос. Од шест највећих путних праваца из Ресника према центру града, чак четири су истовремено блокирана! Затварањем кружног тока у Реснику, превоз је преусмерен на уске улице, великим делом без тротоара. Ако Ресничани некако и успеју да се пробију до центра Раковице, ту их чекају рушевине од путева и блокаде на све стране. Затворене су улица Пере Велимировића, део Борске и Вукасовићева улица. Чак девет линија градског превоза и сав саобраћај преусмерени су на уска грла, у тесну Челебићку улицу и Варешку, и то у оба смера!

Нестручна, увек неспремна и затечена власт није се потрудила да измени режим семафора и омогући већа пропуштања у закрченим споредним улицама. А грађани се на сву муку ипак смеју нестручним путарима који имају проблема са шахтовима, јер је очигледно да они нису квалификовани за такве врсте послова и да су шахтове први пут видели у насељима. Велики број аутомобила остао је заробљен на паркинзима, јер грађани пре почетка радова нису обавештени да помере своја возила. И буквално све улице у Раковици остају неравне и брзо пропадају после оваквих напредњачких "реконструкција".

Нормално је да опозиција критикује власт да би ова боље радила. У случају да власт нема капацитета да задовољи основне потребе локалне заједнице и да нема капацитета да схвати на шта је закони и прописи обавезују, стварају се услови за смену исте.

Народна странка Раковица