Народна странка

Народна странка Раковица: Напредњаци "омиљени" док чашћавају државним парама

Народна странка Раковица: Напредњаци "омиљени" док чашћавају државним парама

Поново је Српска напредна странка кренула и у кампању за нове изборе. У Раковици су заблистале стазе и свеже офарбане клупице. Већ девет година напредњаци најискреније у кампањама поручују грађанима шта од њих највише могу да очекују, а то је да чисте улице, чупају коров и фарбају клупице за плате од 100 хиљада динара месечно! Руку на срце, има грађана који за то гласају, док напредњаци често истичу како их народ баш такве жели.

Ипак, далеко је више оних који под принудом морају да гласају за криминалну машинерију.

Шта народ заиста жели и да ли су у народу омиљени они који организују "бугарски воз" на изборима, они који прете отказима због гласова, или траже да се слика гласачки листић,  који дају две "црвене", или нарамак дрва за огрев?

И кад су толико омиљени, рецимо у Неготину, због чега корумпирани полицајци хапсе недужне људе и сведоке који откривају њихове изборне преваре и незаконите радње? Чија је то полиција, народна или страначка?

Да ли су напредњаци толико омиљени и међу грађанима БиХ, који у десетинама хиљада и са по десетак лажних личних  исправа долазе у Београд и друге веће градове да би појединачно гласали на десетак бирачких места за "омиљеног" вођу и његову банду?

Колико су омиљени међу грађанима који због суза својих најближих морају да се повинују вољи фашистичке фаланге и криминалног клана и да за њих гласају.

Толико су "омиљени" међу грађанима да политички подобне морају да возе аутобусима на излете по целој Србији и да их хране и поје на рачун свих грађана Раковице.

Када сте већ толико "омиљени" и "политички неодољиви и недодирљиви" како сами кажете, због чега дивљачки насрћете на све чланове опозиције, на њихове службе, послове, каријере, примања, на њихове породице и приватни живот?

Сваког дана сведоци смо како дрско и без стида напредњаци средства свих грађана из буџета троше на куповину гласова и испуњавање жеља својим члановима и политички подобним симпатизерима, називајући то безобразно "разговором са грађанима".  Општина мора да буде сервис свих грађана, а не чланова једне странке.

Странка која је милиционера из околине Крушевца довела да води двомилионски град, желела би да стручно расправља о развоју града и његових целина, урбанизацији по мери метрополе двадесет првог века. Странка која троши шест милијарди евра државног новца да би скренула трасе метроа према насељима која граде напредњачки тајкуни има образа да се у покретном тоалету појављује пред истим тим грађанима...

Да ли је ико израчунао колико ће још преко тих надуваних шест милијарди грађане Београда коштати чињеница да ће тај метро ићи полупразан јер не покрива густо насељена градска подручја, па ће из буџета града бити намиривани трошкови нерентабилног пословања. Град свесно гради будућег губиташа и то трошећи шест милијарди евра само да би скочила цена квадрата у насељима где напредњачки тајкуни граде.

А грађани који нису чланови и симпатизери беже од криминалаца главом без обзира. Сазнајемо да је и све већи број оних који напуштају СНС и ускраћују им подршку на све могуће начине. Све је више и оних који признају да су за њих гласали, али да такве грешке више неће понављати. Напредњачки функционери у тајности и дискрецији започињу преговоре о њиховом статусу након пада Вучићеве диктатуре.

Народна странка, као и свака друга, формирана је ради преузимања одговорности за вршење власти и ка том циљу усмерене су све наше активности. Ипак, схватајући тежину, сложеност и важност тренутка у којој се Србија налази под окупацијом неких центара моћи и домаћих издајника које предводи Александар Вучић, све наше политичке и страначке активности усмерили смо на рушење бандитског режима овог диктатора.

Одговорно тврдимо да ће се тек након пада тираније и недемократског режима у  Србији створити услови за страначку утакмицу у којој ће победити они са најбољим програмом и најбољим људима.

Народна странка Раковица