Народна странка

Народна странка Раковица: Грађани Раковице као покусни кунићи

Народна странка Раковица: Грађани Раковице као покусни кунићи

Јалово сада изгледају напредњачка саопштења у којима покушавају да себи припишу заслуге за затварање погона фирме "Митеко" у Кнежевцу, која је тровала грађане Раковице дуже од десет година. Постројења ових несавесних тровача јесу отворена pre 2012. године, али су под напрењачком влашћу радили десет пута дуже, а обим прераде и самим тим и загађења, од 2012. године увећали су десет пута, такође заслугом решења и одобрења која су добијали од напредњачких министарстава.

И нису само увећавали обим прераде, већ су неометано несавесно пословали и руковали опасним материјама без икаквих дозвола и контроле, да би на крају инспекција открила да су погоне уступали и трећим лицима, још бескрупулознијим и несавеснијим у односу према здрављу, животној средини и добрима житеља  Раковице.

Сада читаву аферу настоје да прикрију гакањем пионира из напредњачких пачијих школа, несавесних младих људи чију слабашну етику и морал су откупили покраденим државним становима и функционерским фотељама у државним органима и јавним предузећима.

Док се напредњаци у Раковици ките туђим перјем, са радом и даље настављају "Јунириск" и асфалтне базе. Познаваоци прилика кажу да ће судбина ових загађивача бити истоветна, али да властима сада не одговара да се ова афера о еколошкој катастрофи отвара у већем обиму. До тада ће здравље житеља Раковице, деце, старих и болесних бити и даље препуштено на немилост несавесних тровача и убица блиских властима.

Уместо да то спрече, запослени у Градској општини Раковица свакодневно се баве организовањем и позивањем на вакцинацију својих сигурних гласача, јер сигурни гласачи морају да изађу безбедно на гласање, а остали како се снађу. Злоупотреба службеног положаја у Раковици ушла је тако у девету годину непрекидног трајања.

Народна странка Раковица