Народна странка

Народна странка Пожаревац: Политички терор у Пожаревцу

Народна странка Пожаревац: Политички терор у Пожаревцу

Након протеста који су одржани 4. децембра 2021. године, и након подношења прекршајног налога против председника Извршног одбора Пожаревац и члана Главног одбора Народне странке Бојана Тодоровског, уследило је и  подношење нових прекршајних налога који су добили председник Извршног одбора Пожаревац и члан Главног одбора Народне странке Бојан Тодоровски и председник Градског одбора Народне странке Пожаревац, Ненад Илић због, како се наводи, учествовања на протестима 4. и 11. децембра 2021. године.

Градски одбор Народне странке Пожаревац најоштрије осуђује овакве акције режима који представљају политичку агресивност која поприма размере терора, а који се спроводи према политичким неистомишљеницима са циљем да се исти покушају заплашити, обзиром да је власт у све већем страху због промена које ће свакако уследити. Уверења смо да ће овакве акције режима само додатно усијати политичку сцену у нашем граду и земљи, те да могу произвести несагледиве последице.

С тим у вези на последњој скупштини одржаној у Београду 26. децембра 2021, а због оваквих и сличних радњи, усвојена је Декларација о реваншизму која гласи:

Народна странка даје реч да ће обезбедити доношење и стриктно спровођење закона и других прописа који имају за циљ откривање, доказивање, обелодањивање, јавну осуду и правно санкционисање у складу са Уставом и законом свих појединаца, група и правних лица за дела којима су кршена људска права и слободе грађана, којима су грађани излагани злостављању, а посебно за дела извршена од стране припадника политичких група и њихових сарадника који су се злоупотребом политичке моћи, јавних функција или друштвеног положаја ставили изнад закона и стекли огромно богатство.

Ово има за циљ да се промени систем и да се, кроз законско утврђивање одговорности и одлучно спроведено санкционисање осуђених без изузетака и могућности за опроштај, битно умањи опасност да државна власт и политичка моћ у будућности поново буду злоупотребљене.

Ово укључује и елиминисање отуђених центара моћи, забрану вршења позива, делатности или дужности појединцима и забрану рада политичким странкама и другим организацијама и удружењима који су грубо погазили Устав и законе ове земље стављајући приватне интересе појединаца из владајуће политичке структуре и њихових сарадника изнад општег интереса целог друштва и свих грађана.

Народна странка даје реч да ће имовина за коју имаоци не могу представити доказе о законитом пореклу, а која је стечена злоупотребом политичке моћи и вршењем других кривичних дела, бити одузета у корист Републике Србије и њених грађана.

Народна странка се обавезује да у првих 100 дана од избора нове демократске Владе буде донет пакет закона и системских прописа, пре свега о:

- лустрацији,

- испитивању порекла имовине и одузимању нелегално стечене имовине,

- специјалном тужиоцу за високу корупцију и политички криминал,

- јавним набавкама,

- професионализацији државне управе, јавних служби и установа и државних предузећа,

- одузимању националних телевизијских фреквенција емитерима који су прекршили стандарде објективног и истинитог извештавања.

Народна странка као стожер опозиције због свог политичког деловања изложена је континуираном пристику који се огледа у оваквим и сличним репресивним радњама према њеним члановима. Нажалост оваква чињеница није изузетак ни за обичне грађане који су иступили и дигли свој глас против ове власти. С тим у вези сви они који трпе било какав политички терор због свог слободоумног мишљења се позивају да нас контактирају, како би им била пружена бесплатна правна помоћ. Ово саопштење завршићемо изреком која гласи: “Ако нема правде за народ, нека не буде мира за власт”.

Народна странка Пожаревац