Народна странка

Народна странка Пожаревац: Кривична пријава против директора ЈП Топлификација Пожаревац

Народна странка Пожаревац: Кривична пријава против директора ЈП Топлификација Пожаревац

Дана 3. августа 2021. год. Гро Народне странке Пожаревац поднео је кривичну пријаву против директора ЈП Топлификација Пожаревц Славише Стојковића, због тога што је у периоду од 01. јануара 2021 до 13. јула 2021. године, супротно члану закона 27 К закона о буџетском систему супротно сагласности владе, надлежног органа и без предходно прибављеног мишљења ресорног министарства примио већи број запослених по разним основама.

Имајући у виду да је чланом закона 27 К закона о буџетском систему да се по наведеној законској одреби може ангажовати 10 одсто од укупног броја запослених на неодређено време, а тај број у овом јавном предузећу износи 74. Тренутни број запослених по свим основама у овом предузећу износи 88, те се простом рачуницом долази до цифре од 6 радника преко дозвољеног броја. У овај број радника није ушао и износ који је ово јавно предузеће исплатило по основу ангажовања радне снаге преко омладинских задруга, а који за наведени период износи додатних 219.685,24 динара.

Позната је чињеница да је партијско запошљавање већ установљен ``modus operandi`` (начин понашања) актулне власти, где се у јавном сектору запошљава по различитим основама “партијски пожељан кадар”, но изузимајући и ту чињеницу да је то неписано правило понашања у нашем граду у смислу запошљавања људи, сами законски нормативи донети од стране актуелне власти указују нешто, а то је да и оне законе који сами доносе, ни сами не поштују. Ово све говори о томе, да о трошку грађана Пожаревца, морају ангажовати додатни број радника у интересу партије којој припадају, а које ће плаћати из џепа грађана Пожаревца, а све супротно закону. То све заједно указује само на једно, а то је да се налазе у паничном страху од губитка власти, те да сматрају да им је сваки дан власти, дан на слободи, што и није далеко од истине.

Сходно овоме, ово дело представља само вид партијског запошљавања на шта је Градски одбор Народне странке Пожаревац већ указивао у својим ранијим саопштењима, те се може доћи до закључка да се на овај начин другим радницима који су у радном односу, у истоименом предузећу, морала смањити зарада због исплате прекомерно ангажованих лица, чиме су оштећени радници, а ако то пак није био случај, онда се морао пробити буџет предвиђен за зараде, чиме је оштећена држава, град па и сама ЈП Топлификација Пожаревац, као корисник буџетских средстава.

Градски одбор Народне странке Пожаревац најоштрије осуђује ненаменско трошење новца грађана Пожаревца, које актуелна власт испољава у све већој мери зарад одржања на власти, те настоји да спречи злоупотребе приликом запошљавања у јавном сектору.

Народна странка Пожаревац