Народна странка

Народна странка Пожаревац: Спорно пресељење ЈКП Водовод и канализација

Народна странка Пожаревац: Спорно пресељење ЈКП Водовод и канализација

Када год грађани Пожаревца помисле да се актуелна власт у њиховом граду уморила од недомаћинског понашања у односу на коришћење градског буџета, готово увек у вези истог остају разочарани, јер наравно да није.

Последњи у низу догађаја на ту тему била би и вест саопштена из кабинета актуелног градоначелника који је на “сва звона” најавио куповину и пресељење два јавна градска предузећа у нове просторије које се налазе на бившој локацији Комерецијалне банке у Пожаревцу.

Све ово би свакако било и поздрављено од стране грађана да једно од предузећа које би требало да добије нову адресу није исто оно које је 5. јуна 2020. године закључило уговор о закупу, како се после сазнало, са Јавним извршитељем Марком Николићем ни мање ни више на период од 10 година по астрономској цени од  1.287.198, 00 динара без ПДВ-а, месечно. Реч је о јавном предузећу ЈКП Водовод и канализација Пожаревац.

Све ово било би за Гиниса или рубрику “веровали или не” док за актуелну власт у Пожаревцу ово представља као домаћинско понашање у складу са здравим разумом.

Пoжаревљани заузети проблемима око организације Нове године у очекивању бољег квалитета услуга због овог “предивног” потеза актуелног руководства још једанпут су имали изневерена очекивања, обзиром да су проблеми у функционисању комуналне инфраструктуре више него приметни и никаква саопштења у виду нових обећања не могу да уклоне чињеницу да нам град не функционише како треба.

Упркос томе наши грађани можда и због чињенице да нам је Нова година “на прагу” окрећу главу на другу страну готово анестезирани од свакодневних лоших вести.

Упркос чињеници да нам је градоначелник саопштио да ће пресељењем коначно бити решено питање простора за 2 градска јавна предузећа и то ЈКП Водовод и Канализација и ЈКП Комуналне службе Пожаревац замолили би га дан нам одговори на следећа питања:

-Да ли је тачно да према уговору који је потписао директор ЈКП Водовод и канализација Пожаревац са Јавним извршитељем Марком Николићем у случају исељења ЈКП Водовод и Канализација у прве 4 године је дужно да му на име штете настави да плаћа закуп до 5. јуна 2024. године?

- Да ли сматра да је уговор потисан између горе наведених штетан по интересе грађана Пожаревца?

- Да ли је тачно да приликом достављања понуда за закуп је постојала друга понуда која је била са упола нижом ценом, а да је та понуда проглашена као недовољно добра за ЈКП Водовод и канализација Пожаревац, упркос чињеници да се на локацији објекта другог понуђача данас налази ПИО Фонд?

- Да ли ће грађани Пожаревца у случају исељења ЈКП Водовода и канализација из тренутних просторија бити дужни да плаћају “пенале” Јавном извршитељу Марку Николићу у милионском износу месечно до 5. јуна 2024. године?

Суд о овом случају остављамо грађанима Пожаревца као и закључак у вези са понашањем актуелне власти у нашем граду. Закључак Градског одбора Народне странке Пожаревац не би био примерен да се народним језиком износи у јавност те из тог разлога користићемо блажи термин: СРАМОТА!

Народна странка Пожаревац