Народна странка

Народна странка Параћин: Срамотне лажи неуког председника општине

Народна странка Параћин: Срамотне лажи неуког председника општине

На свечаној седници Скупштине општине Параћин, поводом Дана општине, приликом обраћања, председник општине Владимир Милићевић је изговорио низ небулоза, али ипак морамо да издвојимо једну. У питању је изјава да су јавна предузећа у Параћину коначно, након две године, доведена у ред.

Не можемо а да се не запитамо, на који начин је успостављен тај ред?! Да ли се овај ред огледа у томе што су на челима свих јавних предузећа постављени нестручни директори, који се, ево, већ трећу годину налазе у в.д. статусу, јер не испуњавају ни законом предвиђене услове за обављање овог посла? Да је ред успостављен тако што јавна предузећа више нису у стању ни да обављају своје претежне делатности (депонија је целог лета горела, трујући људе из целог Поморавља, град је прљав, контејнери се не празне, паркови или су погорели због врућине, а када падне већа киша буду зарасли у коров, обични сокаци се асфалтирају по неколико месеци... Можда се овај ред односи и на финансијску (не)стабилност ових предузећа, па су сва она пословне године завршавала са финансијским губитком од доласка СНС-а на власт у Параћину, који се мери десетинама милиона, а о доспелим обавезама према добављачима да и не говоримо? Биће да овај ред представља и неспособност предузећа да својим радницима исплате плате, а иста та предузећа су, не тако давно, проглашавана за најбоља јавна предузећа у целој Србији (ЈКП Параћин 2019. године)?

Дакле, јавна предузећа у Параћину не фукционишу, не обављају послове, радници не примају плате, у овим фирмама седе армије напредњачких ботова (преко лизинга радне снаге), не раде ништа и само примају плате, губици и дугови се мере десетинама милиона, а у плану је и гашење јавних предузећа, тј. њихово спајање, како би се добило ново правно лице и тиме десетине „непожељних“ радника остају без посла, а остају само напредњаци и напредњачки ботови.

И зато, председниче општине, прекините срамно да лажете и да глумите Алису у земљи чуда, узмите нешто да радите! Мада, искрено сумњамо да сте Ви у стању ишта да урадите, а да, при том, не упропастите све око себе.

Народна странка Параћин