Народна странка

Новаковић: Урбанистички планови за Лиман се мењају да би донели профит браћи Вучић и градоначелнику Новог Сада

Новаковић: Урбанистички планови за Лиман се мењају да би донели профит браћи Вучић и градоначелнику Новог Сада

На протестној трибини под називом „Куда иде Нови Сад“ организованој због измена урбанистичког плана за насеље Лиман,  председник Градског одбора Народне странке Нови Сад Борислав Новаковић истакао је да се тај урбанистички план мења на штету Новосађана.

“Председник Вучић и градоначелник Новог Сада Милош Вучевић су компанији Галенс обећали Кинеску четврт, Бродоградилиште, Морнарицу и Депресију да би максимизовали свој лични профит”, рекао је Новаковић и додао да су са Галенс компанијом “у криминалној вези Александар и Андреј Вучић, као и Милош Вучевић".

Новаковић је упозорио да ће опозиционе странке заједно са грађанима организовати демонстрације ако Скупштина града оствари такве урбанистичке планове.

“Градске владсти су у више наврата одбациле приговоре грађана на уништавање зелених површина на Лиману и другим деловима града”, рекао је Новаковић и подсетио да је Лиман дефинисан као завршена урбанистичка целина.

Трибину је организовао Савез за промене након што је у Скупштини Града Новог Сада одржана јавна расправа поводом урбанистичког плана генералне регулације Лимана, на којој је Јавно предузеће „Урбанизам“ предложило Комисији за планове Скупштине града Новог Сада да одбаци више хиљада примедби грађана који се противе планираној изградњи јавних гаража, а на штету зеленила и паркинга.

Након трибине, организована је протестна шетња главним улицама града.