Народна странка

Новаковић: Продају апотеке у бесцење

Новаковић: Продају апотеке у бесцење

Након шестогодишњег арчења, пљачкања и упропаштавања Апотекарске установе Нови Сад, СНС  власт у Новом Саду се спрема да апотекарску делатност, као суштински важан сегмент јавног интереса, преда у руке приватном „концесионару“.  
 
Сада је већ јасно на који начин СНС упорно злоупотребљава концепт јавно-приватног партнерства. Уместо да ЈПП послужи као модел у функцији развоја града, да се установи стратегија која би помогла да Нови Сад тим путем реши проблем попут гаража или депонија, ми смо добили модел којим уносне, а што је још значајније, делатности од оштег јавног значаја, одлазе у руке привилегованих приватника, далеко од контроле грађана. Систем је увек исти – запусти предузеће, доведи га на ивицу пропасти, оптужи за то неку бившу власт, обликиуј тендер за своје пријатеље, продај га будзашто и прогласи то величанственим успехом.

Уместо да брижно водећи социјалну политику градска власт сачува делатности и ресурсе који су од јавног интереса као што је могућност лечења градска власт их даје у бесцење и са великим повластицама својим пословним партнерима.

Апотекарска установа Нови Сад је тако постала прва установа у којој се занемарујући јавни интерес безразложно фаворизује приватни капитал. Нажалост Апотекарска установа Нови Сад није изузетак. Тако, након пропале приватизације ЈКП Стана, најаве приватизације Спенса, Апотекарска установа Нови Сад постаје нова жртва неспособне власти СНС-а.

Формални градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и стварни градоначелник Андреј Вучић већ сада сносе политичку одговорност, а када се реализују најављени уговори сносиће и кривичну одгворност.

Председник ГрО Народне странке Нови Сад
Борислав Новаковић