Народна странка

Народна странка Ниш: На дан градске славе, град се гуши у проблемима

Народна странка Ниш: На дан градске славе, град се гуши у проблемима

Отужна је и горка помисао, на дан градске славе Ниша, како би изгледао волшебни догађај у којем Свети цар Константин устаје из своје цариградске крипте, и у пратњи свете мајке Јелене долази у место свог рођења.

Случајно или не, на улазу у град, сачекао би га катанац на вратима некадашњег луксузног насеља које је подигао. Катанац који са капије једног од најзначајнијих археолошких споменика на Балкану није скинут последње три године. Истини за вољу, након трапавог обележавања годишњице Миланског едикта 2013. и недовршених радова на заштити локалитета, Медијана је за јавност претежно затворена целих осам година. 

И још штогод би се неславног дало видети у царском граду и чути од његових грађана. Реконструкција Тврђавског моста која је по плану требало да траје четири месеца, ни петнаест месеци касније није завршена. И реконструкција дела централног трга по плану је требала бити завршена у току прошле године, али и ти радови још увек трају. Иако је последњи, продужени рок за завршетак радова истекао ове недеље, иако је градоначелница Ниша недавно још једном претила раскидом уговора према извођачу и активирањем банкарских гаранција – ништа се од поменутог није десило.

И премда се Драгана Сотировски и у овом случају позива на дисконтинуитет у односу на претходну власт њене странке, један је континуитет локално руководство СНС-а свакако одржало у Нишу, а то је континуитет немоћи.
Када смо помислили да не може немоћније од тога да градоначелник своје грађане квалификује као "јефтину радну снагу" што је радио Зоран Перишић; када смо помислили да не може непријатније од тога да председник државе јавно "риба" градоначелника Булатовића пред камерама и микрофонима – доживели смо демонстрацију немоћи градоначелнице Драгане Сотировски, за чије речи као да не хају ни шефови градилишта, ни њихови шефови. 

Доживели смо ми још много тога, за девет неславних СНС година у Нишу. Да нам отму аеродром из градског власништва; да прекину реконструкцију спортског центра и стадиона "Чаир" и оставе и спортисте гладним; да након прошлогодишњих великих поплава не учине ништа на превенцији нових; да оставе Нишку Бању без излаза на аутопут...

И могли бисмо да набрајамо још, али довољно је и оволико да закључимо да је добро што Свети цар Константин не може да на овај дан види свој родни град, онемоћао и понизан, пред неким новим императором, који столује у Београду и пита се за све.

Народна странка Ниш