Народна странка

Народна странка Ниш: Преузимање „Ниш експреса“ велика афера, власт помаже штићеницима

Народна странка Ниш: Преузимање „Ниш експреса“ велика афера, власт помаже штићеницима

Народна странка Ниш саопштила је данас да се напредњачка власт бави искључиво „намештањем уносних послова“ својим штићеницима, а последњи пример који то јасно показује је преузимање предузећа за јавни градски превоз „Ниш експрес“ од стране фирме која се бави производњом пластике.

„Преузимање се догодило тик пред одабир нових превозника у јавном градском превозу, тако да је и обичном грађанину јасно да ту ’нису чиста посла’. Када се приватизује тако стратешки важан ресурс као што је градски превоз, онда нема много могућности да се спречи да већински пакет акција тако велике компаније преузме фирма за производњу пластике“, наводи се у саопштењу.

Народна странка истиче да су такве ствари само врх напредњачког „леденог брега“ корупције, и подсећа да је и предузеће ангажовано за одржавање улица у Нишу само дан пре тендера регистровано за обављање угоститељске делатности.

Власт је сличним испадима „асфалтирала“ пут различитим нерегуларностима, тако да је сада сасвим нормално да предузеће које је пословало са губитком одједном има новац за преузимање велике компаније као што је „Ниш експрес“.

На крају сваке афере на губитку су и грађани и држава, док људи блиски режиму остварују огромну добит, уместо да се власт бави озбиљним инфраструктурним захватима који би помогли Нишу да добије савремени изглед, а не изглед заостале турске касабе.

„То се првенствено односи на измештање аутобуске станице и пијаце из центра града, јер је урбанистички апсурд да оне буду у близини историјског споменика од посебне важности, као што је урбанистички апсурд и да надземна гаража буде у строгом центру града, тик уз позориште“, наводи се у саопштењу Народне странке Ниш