Народна странка

Београд: Основан Општински одбор Народне странке Звездара

Београд: Основан Општински одбор Народне странке Звездара

Оснивачка скупштина Општинског одбора Народне странке Звездара изабрала је тајним гласањем Вида Нинића за првог председника тог одбора.

Скупу су присуствовали председник Извршног одбора Народне странке Владимир Добросављевић, први потпредседник Народне странке Мирослав Алексић, потпредседници Народне странке Санда Рашковић Ивић и Никола Јовановић, као и повереник за Београд Душан Раичковић.

Јовановић је истакао да је Народна странка ове недеље у Београду основала четири општинска одбора – Вождовац, Савски Венац, Раковица и Звездара.

„Често чујемо да се против нас уротила велика сила са неограниченим ресурсима и 700.000 чланова, али њихова војска је слаба, то је војска невољника и незадовољних, војска наших суграђана који су често принуђени да гласају за своје џелате“, рекао је Јовановић.

Јовановић је рекао да је Народна странка, са друге стране, партија мотивисаних људи који желе да се боре и не продају веру за вечеру, знају да је бољи свет могућ и не пристају да животаре, него желе да живе и оставе својој деци више него што сами имају.

Потпредседник Народне странке је подсетио да је у Београду регистровано 1,6 милиона гласача, а да је за Александра Вучића и његов СНС, уз све ресурсе, поткупљивање, довлачење невољника у Београд, принуде, претње, економске уцене, гласало 366.000 људи.

„То значи да 786.000 наших суграђана са правом гласа није изашло на изборе. Међу њима је будући успех и победа Народне странке за две године, односно четири године. Од укупног броја изашлих на београдске изборе, 448.000 није гласало за Вучића. Ако саберемо та два броја, добијамо вишеструко више од броја гласача СНС-а“, рекао је Јовановић.

Јовановић је додао да су листа на којој је била Народна странка и листа Александра Шапића на Звездари 4. марта на београдским изборима добили 32 одсто, а Вучић и СНС 38 одсто.

„Зато постављам лествицу конкретно и високо – апелујем и тражим да на локалним изборима 2020. године за београдске општине не пристанемо ни на шта мање од победе наше странке и коалиције“, рекао је Јовановић.

Добросављевић је рекао да је тајним гласањем за руководство Општинског одбора Народне странке Звездара потврђена унутарстраначка демократија.

„Нема слободе и демократије у држави ако нема слободе и демократије у странци. Верујем у слободу и верујем да је демократија синоним за политичку слободу. Верујем у конкуренцију“, навео је Добросављевић.

Добросављевић је цитирао писмо које је 1998. године тадашњем председнику Русије Борису Јељцину упутило 20 економиста, међу којима је било осам добитника Нобелове награде.

„Ако постоји нешто што је иманентно тржишту и тржишној утакмици, то није тип власништва, него конкуренција - само конкуренција подстиче напредак. То су написали економисти, а исто важи и за политику – никоме од нас садашња функција није остало у наследство, сви морамо да се доказујемо. У странци има места за све који нису изабрани и они би требало да остану и наставе да се боре за своје идеале“, рекао је Добросављевић.

Председник Извршног одбора Народне странке је истакао да слободу никада не би требало прихватити здраво за готово, него је потребно увек се борити за њу, како у странци тако и у држави.

Санда Рашковић Ивић рекла је да људи окупљени у Народну странку верују у слободу, демократију, правду, Србију и српство.

„Једино Народна странка може да стане на пут овом злу које се ваља Србијом већ шест година, али неће још дуго. Народна странка расте са великом енергијом, широм Србије ничу одбори“, рекла је Санда Рашковић Ивић.
Санда Рашковић Ивић је навела да ће управо на Звездари пасти црна звезда Александра Вучића и то захваљујући Народној странци.

„Ничија није горела до зоре, па неће ни Вучићева. Мрак је најгушћи пред зору, а мрак је сада најгушћи. Поручујем Александру Вучићу и његовој клики – чувајте се Народне странке, јер ми смо спремни и ћераћемо се још“, рекла је Санда Рашковић Ивић.

Нинић је обећао да ће са својим тимом у Народној странци сигурно победити у општини Звездара.

„Посебну пажњу обратићемо на предузетнике, који су највише угрожени. Ако будемо имали развијено предузетништво, имаћемо и добру социјалну политику“, рекао је Нинић.