Народна странка

Народна странка Врање: Срамна продаја жичаре коју је град добио бесплатно

Народна странка Врање: Срамна продаја жичаре коју је град добио бесплатно

Поводом јавног огласа о отуђењу жичаре "Дубока" из јавне својине Града Врања, које је расписало градско веће оглашава се Народна странка Врање.

Оваква одлука градског већа је најблаже речено срамна. Град Врање као локална самоуправа за све ово време није могао ову, бесплатно добијену, жичару да инсталира на Бесној Кобили, планини и ски центру са огромним потенцијалом, већ је исту жичару годинама чувао и некоме плаћао  огромну лежарину.

Сада се овде поставља озбиљно питање да ли Град Врање има намеру да развија ову планину као ски центар овог региона или ће као и све остале власти наставити са испумпавањем буџетског новца у име туризма?

Такође, поставља се и питање због чега је толике године жичара лежала на некој ливади и ко се добро "омрсио" од те лежарине коју је град плаћао пуних 13 година? Зашто за све ово време ова жичара као и сидро "Сунчана долина" које је такође скинуто са Копаоника и бесплатно додељено Врању од стране ЈП Скијалишта Србије нису постављени?

Који стручњак је проценио почетну вредност жичаре од 20,94 милиона динара?

Где се налазе два мотора један на електрични, а други на дизел погон који су саставни делови ове жичаре и да ли и они улазе у ову цену?

Овакво недомаћинско понашање градске власти и распродаја свега што се може продати зарад нечијег личног интереса изражава озбиљну сумњу да се овде ради о још једној махинацији и продаји градских ресурса у бесцење.

Вероватно је следеће за продају и сидро "Сунчана долина" јер распродаја Србије је мисија СНС режима.

 

Народна странка Врање