Народна странка

Народна странка Врање: Туристичка организација Врање послује на штету грађана, сменити руководство

Народна странка Врање: Туристичка организација Врање послује на штету грађана, сменити руководство

Градски одбор Народне странке Врање најоштрије осуђује поступак руководства  Туристичке организација Врање због организовања и продавања аранжмана за дочек Нове године у планинарском дому на Бесној Кобили знајући да је планинарски дом у руинираном стању, без основних елементарних и хигијенских услова за функционисање и пријем гостију. На тај начин је руководство ТОВ-а довело у заблуду све оне који су се одлучили да Нову годину дочекају у том дому, где су били изложени разним непријатностима као што је јако лоше снабдевање водом и проблеми са канализацијом.

Највећу одговорност због овог догађаја сноси директорка Весна Петровић која је знала право стање тог објекта на Бесној Кобили којим и управља ТОВ, те није смела да даје сагласност на орагнизовање прославе новогодишњег дочека у објекту који не испуњава елементарне услове за то.

Срамота је да планинарски дом нема воду, тј. да има озбиљих проблема са водоснабдевањем, а да се и даље бави угоститељском делатношћу, а још је срамније и то што надлежне инспекцијске службе немо ћуте над оваквим стањем ствари у врањском туризму.

Народна странка Врање поставља питање да ли руководство Туристичке организације и уопште руководство града на овакав начин мисли да развија туризам? Да ли је то порука која се шаље потенцијалним туристима?

Док се озбиљне локалне самоуправе  и туристичке организације у склопу истих труде да обезеде идеалне услове својим гостима, Туристичка организација Врање се само игра туризма на штету грађана Врања.

Уместо што је Туристичка организација Врање на челу са директорком Весном Петровић народне паре трошила на организовање разних вашара и исплату баснословних хонорара разним естрадним личностима, за некакве стазе Деда Мраза и друге квази манифестације без икакве идеје и смисла, боље да је тај новац утрошен у обнову инфраструктуре планинарског дома на Бесној Кобили, јер је општепозната ствар да планинарски дом има проблема са водоснабдевањем и канализацијом, као и то да нема адекватну жичару, Међутим, ти проблеми се константно гурају под тепих, те је резултат оваква ситуација где гости доживе непријатности. Народна странка у Врању позива руководство да почне да се бави овим проблемима или да, ако за то нису способни, то препусте стручњацима.