Народна странка

Врање: Основан Градски одбор Народне странке

Врање: Основан Градски одбор Народне странке

У Врању је вечерас основан Градски одбор Народне странке, а за председника је изабран дипломирани правник Ђорђе Ристић. Скупу су присуствовали председник и потпредседник Извршног одбора Народне странке Владимир Добросављевић и Ненад Милојичић, као и први потпредседник Народне странке Мирослав Алексић и представници Народне странке из Трговишта, Владичиног Хана и Бујановца.

Алексић је рекао да ће Народна странка учинити све да се Србија што пре пробуди и да ће се грађани пренути из хипнозе у којој се данас налазе.

„Не може трајати вечно ништа што није саздано на трајним темељима. Реформе се не могу спроводити преко леђа грађана“, рекао је Алексић.

Алексић је рекао да се власт плаши протеста и сваки гласи противљења доживљава као претњу.

„У региону једино наши пољопривредници немају регресирано дизел гориво, а требало би да буду конкуренти. Кажу да малина није јефтина – да, јефтина је, као и краставац, парадајз, пшеница… све је јефтино, а производња је скупа. Државе у окружењу помажу сељаке, пензионере и запослене, само српска држава спроводи реформе преко леђа својих грађана“ рекао је Алексић.

„Борићемо се све док овај корумпирани и издајнички режим не скинемо са власти. Народна странка и наши партнери у Савезу за Србију ће и те како помрсити конце напредњачкој власти већ од јесени“, навео је Алексић.

Алексић је додао да је народ у Србији прошао кроз тешке кризе и ратове, али да никада није био овако и оволико понижен.

Србија је постала држава јефтине радне снаге и робовласничко друштво, док од режима слушамо како је све боље и како би требало да будемо задовољни, рекао је Алексић.

„Са чим да будемо задовољни, са платом од 250 евра? У Србији просечну плату од 410 евра не добија две трећине грађана. Само једна трећина добија износ просечне плате, и то углавном запослени у Београду и у јавном сектору и они који су се захваљујући лепљењу плаката и ботовању убацили у државни апарат“, рекао је Алексић.

Први потпредседник Народне странке је истакао да је зато у Лесковцу и Врању просена плата 250 евра.

„То није Србија за коју смо се борили. Данас су достигли ниво плата који је био 2012. године и говоре како је пуна каса и како је буџет у суфициту. Само неће да кажу да су за шест година задужили Србију за 10 милијарди евра, јер је јавни дуг Србије 2012. године био испод 15 милијарди, а данас је 24 милијарде“, рекао је Алексић.

Алексић је навео да је напредњачка власт, поред задуживања свих грађана, смањила пензије, плате, смањила субвенције пољопривредницима са 12.000 динара по хектару на 3.000 динара и укинула регресе за дизел и ђубриво.
„Где су резултати инвеститора који добијају 10.000 евра или 15.000 евра по запосленом? Нема их, то је та накарадна економија и накарадна политика напредњачког режима“, рекао је Алексић.

Алексић је додао да су са друге стране режимски медији чији је једини задатак да непрекидно спроводе кампању у корист режима, лажу грађане и говоре им да није истина оно што виде сопственим очима.

„Нису ни струја ни хлеб најјефтинији у Србији, јер је са оволиким платама све скупо, и уџбеници и гардероба за децу и екскурзије. Све је скупо јер смо осиромашени“, рекао је Алексић.

Алексић је рекао да чланови, активисти и симпатизери Народне странке зато морају да устану и покажу грађанима да може боље.

„Исти они који су водили Србију до 2000. године владају и последњих шест година. Тај режим нас је 1999. године одвео у рат због погрешне политике. Док смо бомбардовани и док су наши људи гинули на Косову, Томислав Николић, Александар Вучић и Војислав Шешељ су добијали станове у Београду. Вучићу се није гадило да узме стан од 105 квадрата у Ју бизнис центру у Новом Београду, а данас прозива ко ће ићи у ровове на минус 15 степени. Он сигурно неће, јер смо видели шта ради, узима станове док други гину“, рекао је Алексић.

 

Председник Извршног одбора Народне странке Владимир Добросављевић рекао је да је Народна странка, заједно са другим опозиционим странкама, у Врању поставила стандарде за остатак Србије.

„Све идеолошке и програмске разлике међу нама мање су важне у поређењу са најбитнијим у Србији – одбраном слободе“, рекао је Добросављевић.

Добросављевић је истакао да су држава која клизи у ауторитаризам нема тај луксуз да опозиција негује шовинизам малих разлика.

„Сви заједно морамо се супротставити елементарној непогоди у облику власти СНС-а која је задесила нашу земљу. Морамо се изборити да избори поново добију свој пуни смисао, морамо вратити медијске слободе“, рекао је Добросављевић.

Добросављевић је додао да мора престати злоупотреба буџета који са једне стране служи за богаћење уског круга људи блиских режиму, а са друге стране за рекетирање свих који су буџетски корисници – пензионери, просветни и здравствени радници и други.

„Када сви заједно поново дођемо у ситуацију да Србија постане пристојна и уређена земља, тада себи можемо допустити луксуз да се делимо по идеологијама и програмима. Зато је пример Врања важан за читаву Србију. До победе!“, закључио је Добросављевић.

 

 

Ристић је рекао да Народна странка у Врању, заједно са осталим партијама опозиције, почиње борбу за успостављање демократије у Врању и у целој Србији.

„Некада је Пчињски округ био индустријски центар Србије, а све фабрике данас су угашене или се део њих одржава вештачки и послује са великим губицима“, рекао је Ристић.

Ристић је навео да Врање, град Боре Станковића, нема позориште, а нема ни биоскоп нити једну салу у којој би могао да се одржи озбиљан скуп.

„Локална самоуправа не издваја средства за комунални програм, саобраћајна инфраструктура је очајна, као и сеоски путеви“, рекао је Ристић.

Морамо имати визију и другачији приступ решавању проблема у нашем друштву од садашње власти, рекао је Ристић.