Народна странка

Владимирци: Основан Општински одбор Народне странке

Владимирци: Основан Општински одбор Народне странке

У Владимирцима је основан Општински одбор Народне странке, а за председника одбора је изабран Дејан Нешић.

Оснивачкој скупштини присуствовали су председник Извршног одбора Народне стрнаке Владимир Добросављевић и први потпредседник Народне странке Мирослав Алексић.

"Ми смо за њих наличје њиховог ружног лица у огледалу, зато што ми верујемо у морал, вредности, рад, образовање и способност, а не у довитљивост, шибицарење и комбинације и не у дизање нове зграде општине Владимирци поред постојеће. Зашто, да можда брат Андреј прави нове комбинације у Владимирцима, купује воће? Можда Вучићевић диктира цене малине", рекао је Добросављевић. 

Председник Извршног одбора Народне странке је истакао да је Народна странка за напредњачку власт све оно што она не би желела да постоји - алтернатива у сваком смислу.

"Ми смо ти који могу да понуде решење како би ова земља требало да изгледа да би наша деца у њој остала и да би ово поново постала пристојна земља за живот и, што је најважније, да са својом децом сутра преко компјутера и 'Скајпа' не бисте разговарали из иностранства", навео је Добросављевић.

Зато ми постојимо и зато им сметамо и зато их узнемиравамо. Зато оволики напади на нашег председника Вука Јеремића и на све виђеније функционере Народне странке, рекао је Добросављевић.

"Да - не бојимо се тога - ми ћемо бити стожер будуће опозиције, ми ћемо бити  стожер око којег се окупљају. Ви, не ми као неки издвојени врх, јер Народна странка се гради од дна, од сваког општинског одбора, од сваког месног одбора и сваког појединца који приложи макар један део своје енергије, један сат у дану за ову нашу ствар, и то не из користи, јер нема комбинација и могућности да се дође до пара", рекао је Добросављевић

Они знају шта долази, то их плаши, беже од тога и са тим не желе да се суоче, навео је Добросављевић.

"Ми ћемо бити власт која ће одговарати грађанима и у Владимирцима и у Београду. Ми ћемо из просторија Народне странке отићи и у Председништво и у Народну скупштину и у Владу у Немањиној. То могу да обећам сада", рекао је Добросављевић. 

Добросављевић је подсетио да су комунисти за себе говорили да су људи посебног кова, и истакао да су људи који чине Народну странку, као и њени саборци и они из других опозиционих странака, заиста људи посебне енергије и одговорности.

"Бити данас члан Народне странке није само привилегија, него и велика одговорност, навео је Добросављевић.

Први потпредседник Народне странке Мирослав Алексић рекао је да Народна странка из дана у дан формира нове одборе у целој Србији и да је то је главни разлог због којег власт напада странку.

"Зато су новине пуне измишљених афера о председнику Народне странке Вуку Јеремићу и његовим сарадницима“, рекао је Алексић.

Он је додао да се истина не може сакрити и да ће Народна странка на све лажи власти одговарати истином о стању у Србији.

„Неће нас ућуткати. Циљ напада власти на Народну странку је сакривање истине да је ова власт од 2012. године Србију и све њене грађане задужила за невероватних 10 милијарди. Циљ је и  да се сакрије истина да се суфицит у буџету ствара преко леђа грађана тако што се пензионерима отимају пензије, пољопривредницима смањују субвенције, а затим не исплаћују“, рекао је Алексић.

Истина је да се држава „уграђује“ у цену горива, али све већи притисци на нас и на све грађане доводе до тога да се ми све снажније окупљамо, а најбољи доказ је одбор у Владимирцима, додао је Алексић.

Председник Општинског одбора Народне странке у Владимирцима Дејан Нешић оценио је да је формирање одбора у тој општини „само први корак у окупљању  честитих, вредних и одговорних људи“.

„Наш циљ је да мењамо ствари и да све Владимирчане заштитимо од власти која је бескрупулозна, власти која укида бесплатан превоз за ђаке, а новац улаже у изградњу нове зграде општине, од власти која пољопривредно земљиште преко ноћи претвара у градско-грађевинско како би што више новца узела од грађана“, навео је Нешић.

„Наш одговор на то што нас власт са намером свађа са комшијама и дели јесте да се окупљамо, јер заједно можемо да се изборимо за то да Владимирци поново постану место у коме се деца рађају и остају“, истакао је Нешић.

Одборник Народне странке у Владимирцима Јанко Ђурић рекао је да у тој општини власт поткрада грађане.

„Имамо доказ за то, папир, печат и потпис Државне ревизорске институције и ми такву власт морамо да променимо“, навео је Ђурић.

За потпредседника ОО Народне странке у Владимирцима изабран је Миодраг Ловчевић.