Народна странка

Народна странка Ваљево: Градски челници уплетени у аферу „Дивчибаре“

Народна странка Ваљево: Градски челници уплетени у аферу „Дивчибаре“

Преузето са портала Колубарске.рс

 

Пратећи активности у вези са Дивчибарама, нарочито куповину земљишта и градњу апартмана на тој планини, Народна странка у Ваљеву сумња да су поједини из врха градске власти у сукобу интереса, као и да се "нешто озбиљно крије иза довођења Јасне Мићић за главног урбанисту Ваљева".

Председник Градског одбора Народне странке Ваљево Милош Миливојевић је на конференцији за новинаре подсетио да су врло брзо након именовања Јасне Мићић, изразили сумњу у добре намере градске власти, а данас им се чини да су те сумње биле оправдане.

Он је упитао да ли је улога госпође Мићић та да подели колач по принципу вук сит, а овце на броју?

"Занимљиво је питање какву улогу у свему томе има члан Градског већа Владимир Благојевић? Да ли је тачно да он намерава да гради девет ламела-апартмана на Дивчибарама, да ли је тачно да је он однедавно власник два хектара грађевинског земљишта на Дивчибарама? Да ли је због тога у сукобу интереса и да ли је консултована Агенција за борбу против корупције", упитао је Милош Миливојевић.

Додао је да ће се тим питањима у наредном периоду бавити Народна странка.

Миливојевић је подсетио и да је Народна странка у Ваљеву пре месец дана указала на проблеме који могу настати због непоштовања законских прописа и прескочених процедура у вези са изградњом брзе саобраћајнице Иверак-Лајковац.

"Указали смо на нерешене имовинско-правне односе, на то да не постоји грађевинска дозвола... И тада смо предложили да се радови привремено обуставе, да се све врати у законске оквире, да се испоштује процедура, и да се након тога радови наставе. Наравно да нашу сугестију није прихватила градска власт, а сада се показало да смо били у праву. Све ово што се сада дешава, блокада радова, кривична пријава... утицаће да радови буду одложени на дуже време", навео је Миливојевић.

Председник Градског одбора Народне странке је рекао да је прва асоцијација на друштво у којем живимо филм Емира Кустурице "Подземље".

"Ми заиста живимо тај филм, јер живимо две паралелне стварности. Једна је проблематична, преплављена корупцијом, криминалом, аферама, страначким запошљавањем, медијским линчом неистомишљеника... а друга је виртуелна која се преко режимских медија вешто ствара, блистава и пуна подвига и успеха, да смо најбољи и најуспешнији не само у региону него и у Европи", рекао је Миливојевић.

Додао је да смо, зависно од тога ко је више у којој од те две стварности, дубоко подељено друштво, подељено као никада до сада.