Народна странка

Народна странка у Крагујевцу - погрешна економска политика подстиче одлазак младих

Народна странка у Крагујевцу - погрешна економска политика подстиче одлазак младих

Нову 2019. годину преко 230 Крагујевчана дочекаће без посла након одлуке Градске управе о укидању спортских центара Парк и Младост, као и спајање пет јавних комуналних предузећа у ЈКП „Шумадија“ . Да нам се на тржишту рада не смеши боља будућност говори чињеница да ће Крагујевчани и остали грађани Србије ући у  Нову годину као још једну током које ће на снази бити забрана запошљавања у јавном сектору. Наиме, Влада Републике Србије је на седници одржаној 22. новембра одлучила да се важење Закона о начину одређивања максималног броја запослених у јавном сектору продужи до краја 2019. године.

Наставак овакве економске политике засноване на умањивању квалитета пружања услуга у јавном сектору и његовом подвргавању арбитрарности владајуће врхушке у погледу тога ко ће под волшебним условима бити запослен, неминовно ће се одразити и на квалитет живота Крагујевчана. Оваквим мерама спречава се могућност да се упосле преко потребни кадрови неопходни за ваљано функционисање јавног сектора, од здравствених и просветних установа, па све до јавно-комуналних предузећа.

Народна странка у Крагујевцу упозорава да ће наставак овакве погрешне економске политике додатно утицати на немогућност ваљаног функционисања свеопштег јавног сектора, како локалног, тако и републичког карактера, као и на даљи одлазак великог броја младих људи у развијене западне државе.