Народна странка

Народна странка Трговиште: Осуђујемо говор мржње, без обзира коме је упућен

Народна странка Трговиште: Осуђујемо говор мржње, без обзира коме је упућен

Народна странка Трговиште ограђује се од изјаве председника Двери у Трговишту Драгана Спасића о политичким противницима и мигрантима, коју је изнео као лични став, и истиче да не осуђује Двери као покрет и коалиционог партнера у Савезу за Србију у тој општини.

„Народна странка Трговиште осуђује говор мржње и сексистичке испаде које вређају људска права, достојанство и слободе, без обзира коме су упућени“, навео је у писаној изјави председник Општинског одбора Народне странке Трговиште Марко Крстић.

„Спасић је пре пет месеци самоиницијативно иступио из локалног СЗС у Трговишту. Ограђујемо се од његове изјаве којом је нанео штету свим правим опозиционим странкама, чланицама СЗС, јер ју је режим искористио за обрачун са опозицијом“, додао је Крстић.

Народна странка се залаже за демократска начела борбе на политичкој сцени Србије и осуђује непримерено изјаве и понашање према политичким противницима које угрожавају интегритет чланова породица, јер тако личимо на власт која је из дана у дан све бахатија и нервознија због бојкота избора у који је ступио СЗС, навео је Крстић.