Народна странка

Стара Пазова: Основан Општински одбор Народне странке

Стара Пазова: Основан Општински одбор Народне странке

Народна странка основала је Општински одбор у Старој Пазови. Оснивачка скупштина изабрала је Слободана Илића за првог председника одбора. Скупу су присуствовали председник и потпредседници Извршног одбора Народне странке Владимир Добросављевић и Владимир Вуковић, као потпредседник Народне странке Светозар Чиплић и повереник за Војводину Борислав Новаковић.

Добросављевић је рекао да Народна странка, за разлику од СНС-а, не види Србију као плен, него жели да живот свих грађана учини бољим.

„Ми Србију гледамо као домаћини и људи који желе да остваре напредак наше земље и свих који у њој живе“, рекао је Добросављевић.

Добросављевић је истакао да је важно основати што већи број општинских организација како би се у условима медијске блокаде глас Народне странке ефикасно преносио широм Србије.

Председник Извршног одбора Народне странке је истакао да је Стара Пазова пример на који би начин требало да функционише локална партијска организација и истакао да му је част што је посетио добро организован одбор.
Новаковић је навео да је проблем српског друштва у томе што државом управља странка која нема већину народа уз себе, јер СНС и његови коалициони  партнери чине мањину.

„То је, међутим, агресивна, бахата и добро организована мањина. Наспрам њих стоји обесправљена и осиромашена већина. Та већина је сада ћутљива и недовољно организована. Посао Народне странке је да ту већину учини гласном и добро организованом“, рекао је Новаковић.

Новаковић је истакао да чланови Народне странке морају говорити јасно и гласно разлоге због којих влада притајено незадовољство.

„Морамо охрабрити људе ангажовањем и личним примером и то незадовољство учинити видљивим и усмеравати незадовољство до коначне победе“, рекао је Новаковић.

Новаковић је додао да је Стару Пазову увек препознавао по великом броју приватних предузећа и да су економски независни људи и политички слободни.

„Зато је Стара Пазова увек била упориште отпора самовољи и јавашлуку. Сигуран сам, а то и ова скупштина показује, да ће Народа странка имати јако упориште у Старој Пазови и у Срему“, рекао је Новаковић.

Чиплић је нагласио важност оснивања општинског одбора Народне странке у Срему.

„Срем увек био центар отпора према неправедним диктатурама, и да, Сремци никад нису трпели неправду“, рекао је Чиплић.

Чиплић је навео да су у Општински одбор Стара Пазова изабрани квалитетни људи, које је позвао да покрену процесе који ће донети промену накарадне напредњачке власти, јер ће само тако донети слободу Пазови, Срему и целој Србији.

Илић, који је и координатор Извршног одбора Народне странке за Срем, рекао је да локални одбор у Старој Пазови чине сјајних људи, доказани у својим професијама.

„Сада смо сигурно најорганизованија опозициона странка у Старој Пазови и стожер окупљања опозиције. Грађани наше општине нам се могу обратити за све проблеме и предлоге и заступаћемо их у Скупштини општине.