Народна странка

Народна странка Сомбор: Распад напредњачког система – успели да нагрде и Жупанију

Народна странка Сомбор: Распад напредњачког система – успели да нагрде и Жупанију

Бројним непочинствима током досадашње владавине Сомбором, овдашњи напредњаци успели су да додају још једно: невиђено су нагрдили зграду Жупаније, у којој су смештене градска и окружна управа, као и управа полиције.

Након што су скеле и застори, који су недељама заклањали радове на фасади напокон скинути, на опште запрепашћење Сомбораца освануло је ново, непрепознатљиво лице некадашње „Вармеђе“, саграђене још далеке 1809. године, а од најновијег „грађевинског подухвата“ локалних власти јавно се, у отвореном писму „Сомборским новинама“, оградио и главни градски архитекта Милан Стојков, пребацујући одговорност за „идејно решење“ на Покрајински завод за заштиту споменика културе у Новом Саду.

Нагрђено седиште некадашње Бачко-бодрошке Жупаније просто боде очи пролазника, који у неверици одмахују главом, присећајући се са сетом претходног, неупоредиво лепшег изгледа фасаде најрепрезентативнијег здања у Сомбору.

Најновији напредњачки подухват личи, отприлике, на оно „како мали Ђокица замишља архитектуру“, или су просто, на лагеру имали вишка „миш прди фарбе“, па, ко веле – `ајде да потрошимо, греота да се баца“.

Сомбор је још по нечему ових дана у жижи интересовања: свега три потписа за подршку очувања „Вучићевог лика и дела!“ То може да значи само једно - након што су се напредњачки челници смучили већини демократски опредељених грађана, сада их ескивира и њихово локално чланство.

Но, најбитније је да се „фарба“, и то на све стране.

Обнављају се фасаде, „улепшава“ се лице Сомбора, све „подухват“ до „подухвата“.

Чини се, ипак, да ништа од тога не може да засени напредњачку простоту, аматеризам и нестручност.

 

Градски одбор Народне странке Сомбор