Народна странка

Шабац: Позив надлежним институцијама да казне СНС батинаше

Шабац: Позив надлежним институцијама да казне СНС батинаше

Градски одбори Народне странке, Странке слободе и правде, Демократске странке, и Покрета слободних грађана у Шапцу позивају надлежне институције се одупру притиску криминалне скупине СНС и према праву и савести спроведу поступак против људи који су угрозили животе наших суграђана на мосту на Сави.

Данас је одржано саслушање у Основном јавном тужилаштву, где је у својству окривљеног био Драган Миловановић Црни, а у улози сведока Небојша Стојићевић Јарин.

Чињеница да се човек који је зауставио багер и спречио трагедију позива на одговорност, а особа која је багером кренула на окупљене грађане, међу којима су биле и мајке са децом, позива као сведок у складу је са много пута виђеном тактиком СНС-а којом се од жртве прави џелат, а од џелата жртва.

„Витез“ Јарин, како су га у песми опевале његове страначке колеге и даље несметано одлучује о путној инфраструктури у нашем граду, фотографише се са градоначелником поручујући да му нико ништа не може, док се херој који је спасао животе људи крије од криминалаца који нису ухапшени, забринут за своју безбедност и егзистенцију. То је веродостојна слика Вучићеве Србије, државе у којој влада организовани криминал.

У Србији и даље има часних носиоца правосудних функција и поштених полицајаца, и верујемо да ће „витез“ Јарин и његови разбојници, који су окупљене грађане напали моткама и чекићима, бити процесуирани, ухапшени и сносити одговорност за почињен злочин.

Обећавамо Шапчанима да нећемо дозволити да догађај без преседана остане у сенци било које друге теме и да ћемо учинити све како бисмо подстакли надлежне институције да и поред присутне сталне претње силника из владајуће странке ураде оно што је њихов посао како би правда била задовољена.