Народна странка

Народна странка Шабац: Пораз СНС-а није разлог за расписивање локалних избора

Народна странка Шабац: Пораз СНС-а није разлог за расписивање локалних избора

Поводом иницијативе посланика Ђорђа Милићевића и подршке коју је његовом противуставном и противзаконитом предлогу дала Српска напредна странка Шабац, Градски одбор Народне странке Шабац подсећа Милићевића да је он изабрани представник народа у Скупштини Републике Србије и да је дужан да законе које ово тело доноси зна и поштује.

Скупштина је донела Закон о локалној самоуправи и Закон о локалним изборима којима је јасно прописала начин организовања и спровођења локалних избора, условима за њихово расписивање и одржавање, као и о условима за распуштање легално и легитимно изабраних органа локалне власти.

Локални избори се не расписују по жељама и сновима посланика и одбора политичких странака који су изборе изгубили, већ на основу законом јасно прописаних услова.

Будући да ниједан закон не предвиђа да је разлог за расписивање избора то што је у некој општини или граду СНС изгубио изборе. Не постоји држава на свету у којој се избори расписују зато што партија која себе покушава да претвори у државу није успела да освоји локалну власт у неком граду.

СНС, међутим, показује јасну и потпуно нескривену намеру да жеље странке и потребе странке стави изнад Устава и закона Србије, а све у циљу остваривања личне користи, без трунке емпатије или бриге за грађане ових градова и општина.

Градски одбор Народне странке у Шапцу подсећа да добијање поверења грађана јесте једини легалан и легитиман начин доласка на власт.

Сви остали су неморални, незаконити и неприхватљиви. Позивамо све грађане Мачве, Поцерине, Посавине и Шапца да заједно градимо наш град, да бранимо своју изборну вољу, своје наслеђе, традицију, право да бирамо и будемо бирани, да сами одлучујемо о свом новцу и судбини свог града. Јер Шабац заиста јесте први град Србије.

 

Градски одбор Народне странке Шабац