Народна странка

Београд: Основан Општински одбор Народне странке Раковица

Београд: Основан Општински одбор Народне странке Раковица

Оснивачка скупштина Општинског одбора народне странке Раковица одржана је у пуној сали раковичке општине. За председника одбора изабран је Никола Сукњаић.

Потпредседник Народне странке Никола Јовановић рекао је на скупу да Народна странка има спреман детаљан план за развој Београда и свих градских општина, међу којима је и Раковица.

Јовановић је навео да је планом Народне странке за Београд предвиђена изградња метроа како би се решиле саобраћајне гужве и загађење ваздуха.

„Не желимо да укидамо железницу у центру Београда. Желимо да је обновимо и да уз градску и приградску железницу ничу индустријске зоне. Нећемо да заграђујемо град од река дижући сумњивим капиталом вишеспратнице на месту које се назива Бара Венеција, а сада Београд на води. То је противно логици“, рекао је Јовановић.

Јовановић је додао да Сава и Дунав морају да буду корисне за све грађане и да се пловност повећа, како би се повећао обим трговине и вредност земљишта на обалама била већа.

„Хоћемо да Београд буде центар међународне трговине, а не место јефтине забаве, шпекулативног капитала и прања новца и да наше суграђанке не раде за странце као шваље и собарице у Београду на води, него да у свом граду живе пристојно и достојанствено од свог рада“, рекао је Јовановић.

Јовановић је поновио да је прерада отпада свуда у свету профитабилна делатност, а само је напредњачка власт наметнула Београђанима обавезу да странцима плаћају 50 милиона евра годишње за прераду отпада.

„Наш план није да дижемо још један стадион и да га поклањамо криминализованом Фудбалском савезу Србије и да га платимо 150 милиона евра, док истовремено нема новца за 13. пензију, стипендије за најбоље ђаке, стамбени додатак за младе брачне парове и помоћ најугроженијима“, рекао је Јовановић.

Јовановић је навео да план за Раковицу предвиђа изградњу нове урбане целине око железничке станице „Раковица“, у којој ће се одвијати и комерцијалне активности.

„Зауставићемо урбанистички и мафијашки хаос у Раковици. Погледајте ободе Петловог брда и падину Кнежевац. Да ли се ту плански гради, да ли је то развој општине, да ли људи имају нормалне услове за живот на тим местима“, упитао је Јовановић.

Председник Извршног одбора Народне странке Владимир Добросављевић рекао је да је одрастао у Раковици, где је доживео најлепша младалачка искуства, али и значајна политичка искуства.

„Учествовао сам у кампањи од врат до врата. Био сам градски одборник и народни посланик са Раковице, био сам члан Извршног одбора општине Раковица и заменик председника општине“, рекао је Добросављевић.

Добросављевић је истакао да људе окупљене у Народној странци са средином у којој живе везују пријатељства, љубави, жеља да се учини нешто боље.

„Ми средину у којој живимо не посматрамо као плен и место на којем ћемо се обогатити. Живим на Видиковцу скоро 40 година, нисам се одселио, није ми циљ да одем на Дедиње, Врачар, Стари град. Овде ми се родио син и надам се да ће завршити школу и факултет док буде живео у нашем крају“, рекао је Добросављевић.

Ми из Народне странке желимо да нешто оставимо овде и хоћемо да будемо другачији од напредњака, а за то је потребно да будемо другачији људи од њих, навео је председник Извршног одбора Народне странке.

„Ми смо људи који имају веру, којима је стало до других и који имају одговорност према средини у којој живе и према најближима. Ми имамо потпуно другачије интелектуалне, моралне и естетске критеријуме од њих – то је разлика између њих и нас“, рекао је Добросављевић.

Добросављевић је истакао да се против мрака не може борити још већим мраком, него само тако што ћемо учинити да светлост сија још јаче.

„Светлост данас, то је Народна странка, то сте ви у Раковици. Верујем да ћемо учинити све да Раковица поново има чиме да се поноси и да наша деца имају разлоге да остану овде. До победе“, закључио је Добросављевић.

Сукњаић је рекао да тим Народне странке у Раковици чине људи који су посвећени променама у тој општини и целој Србији.

„Радићемо још јаче и одлучније и промовисати вредности Народне странке и борити се за успех у Раковици, Београду и Србији на добробит свих грађана. Није довољно само да желимо промене и то кажемо, морамо да устанемо, активирамо се и боримо“, рекао Сукњаић.