Народна странка

Народна странка Петровац на Млави: Власт камере вредне три милиона платила шест милиона , и још не раде

Народна странка Петровац на Млави: Власт камере вредне три милиона платила шест милиона , и још не раде

Повереништво Народне странке Петровац на Млави тражи хитно смењивање начелника општинске управе Горана Стефановића као одговорног за набавку система видео надзор сабраћаја, који је новцем грађана плаћен шест милиона динара, што је најмање три милиона динара више од стварне вредности, и који није у функцији ни годину дана после постављања.

Тражимо и утврђивање одговорности председника општине Душка Нединића.

Позивамо све надлежне органе, полицију и тужилаштво, да реагују поводом ове драстичне злоупотребе и пљачке грађана и да по хитном поступку процесуирају све одговорне.

Напредњачка клика у општини гура народни новац у џепове људи блиских СНС-у, док школе у Петровцу пропадају, учионице су небезбедне, а пут до школе није асфалтиран.

Народна странка позива све грађане Петровца на Млави да се у суботу, 16. фебруара, у 18 сати окупе на протесту „Један од пет милиона“ како бисмо сви заједно показали да више нико не може некажњено да се игра њиховим новцем и исплаћује тајкунима огромне своте.

Општина Петровац на Млави је у априлу 2018. године расписала тендер о постављању система видео надзора и система за аутоматско препознавање регистраских таблица у циљу санкционисања саобраћајних прекршаја.

Услови на тендеру су били поприлично ригорозни и конкретни, са тачно дефинисаним моделима камера и пропратне опреме, те није јасно како је могуће да посао вредан шест милиона динара добију фирма која се бави продајом патика и копачки за фудбал и фирма која пружа услуге у пословању.

Монтирање је завршено за једно преподне, а камере постављене у априлу 2018. године ни данас нису у функцији.
Народна странка пита општинску власт у Петровцу на Млави:

Како фирме које немају везе са видео надзором постављају камере?

Зашто камере постављене у априлу 2018. године нису у функцији?

Ко је одговоран за лоше спроведен тендер?

Зашто је опрема вредна највише три милиона динара плаћена дупло више?

Иван Стевановић
повереник Народне странке за Петровац на Млави