Народна странка

Народна странка Параћин: Депонија гори, а власт промовише певачице

Народна странка Параћин: Депонија гори, а власт промовише певачице

У Параћину је тренутно као у Украјини – пожар, дим, канцерогена испарења – с тим да се не води рат, него депонија гори већ четири дана.

Док траје еколошка катастрофа, какву не памте ни најстарији Параћинци, целокупна владајућа напредњачка инфраструктура је ангажована не на решавању овог проблема, већ на промовисању концерата фолк певачица по селима широм Параћина.

Не можемо а да се не запитамо колика количина немара, незнања, нестручности и јавашлука је била потребна да би се догодио најспектакуларнији пожар депоније у историји Параћина.

Добро знамо да овде није реч о домаћем тероризму, као што је умео да изјави в.д. директора Дома омладине Марко Миловановић.

Када је реч о узроку ове катастрофе, ствар је прилично јасна – вишемесечно, па и вишегодишње неодржавање депоније, пошто се и депонија мора одржавати, као и све остало.

С друге стране, последице су несагледиве, првенствено по здравље људи - канцерогена обољења, болести дисајних путева...

Питамо и шта се дешава са руководством ЈКП Параћин? Где је и шта ради нестручни в.д. директора Марко Јеленић? Он је можда нестручан за вођење једног јавног предузећа, али знамо да је и те како за противпожарне апарате, па би могао нешто да помогне у овој ситуацији.

Остаје нам само да констатујемо да напредњачкој власти нису битни ни Параћин, ни Параћинци.

Њих искључиво занима како ће се додатно напунити џепови локалних тајкуна, а потпуно је небитно да ли ће депонија горети три или 30 дана и да ли ће било шта у граду уопште функционисати.

 

Народна странка Параћин