Народна странка

Народна странка Панчево: Градска власт пола године кречи јавни тоалет, потпуни дилетанти

Народна странка Панчево: Градска власт пола године кречи јавни тоалет, потпуни дилетанти

Председник Градског одбора Народне странке Панчево Станко Пужић изразио је забринутост за даље функционисање Панчева, после неопростивих грешака које је градска власт починила.

"Последњих седам година у целој Србији, а посебно у нашем граду, можемо назвати годинама које су појели скакавци. Сваки посао којег се напредњачка власт прихвати или се не заврши или боље да га се није ни прихватила, јер после прве кише морају поново да се раде путеви, тргови и улице. Сведоци смо пуцања свечано отвореног аутопута након само седам дана коришћења, а поплочавање Трга Републике у Београду ће ући у историјске књиге као једна од најочигледнијих пљачки у главном граду“, навео је Пужић у писаној изјави.

Све се са напредњачком влашћу своди на представу за јавност и на бестидну и очигледну пљачку грађана. Све су урадили лоше, били су потребни нови радови, рокови су пробијани само да би се фактурисали додатни трошкови, а све из џепа грађана.

Ни Панчево није поштеђено овакве методологије, реконструкција јавног тоалета на Тргу Зорана Ђинђића требала је да буде завршена у јулу, касни већ два месеца.

Локална власт је још гора од републичке, ако је то уопште могуће, јер није способна да месецима реновира јавни тоалет. Како да очекујемо да ураде нешто веће и озбиљније, ако нису кадри да за шест месеци отворе тоалет.

Исто је и са кружним током на Јабучком путу, јер осим сто је недовршен и касне радови, он представља опасност за све учеснике у саобраћају.

Зато вас молимо да довршите оно што се започели и да не почињете више ништа, јер ће будућа градска власт морати да исправља оно сто сте ви уништили, уместо да се бави развојем града.

Боље је да уместо што шест месеци кречите јавни тоалет трајно решите проблем АТП-а, јер сте само привремено угасили пожар али проблем није решен - аутобуси су и даље стари и покварени, возачи и даље недостају, а у управној згради вероватно нема слободне столице за све из администрације који су тамо ухлебљени.

Панчево опет има проблем са водом, овог пута је неће бити 36 сати.

Није проблем сто се мењају филтери, односно што се унапређује систем, него то што је власт сакрила све важне информације.

Прво је само објављено да воде неће бити, а тек након наше реакције је објављено колико дуго је неће бити и да ће бити обезбеђен довољан број цистерни.

Ни у једном тренутку, господо "градски оци“, нисте бринули како су се грађани осећали на вест да спреме воду на време јер неће бити. Неки грађани немају средстава да докупљују воду и ослањају се на цистерне.

Нико није размишљао о утицају прекида снабдевања водом на привреду у Панчеву, да ли ће бити прекида у производњи или фирме неће моћи да пруже своје услуге.

Питамо да ли ће град или Водовод надокнадити штету привреди ако је нарушен нормалан процес рада? Приватни сектор нема могућност да заграби у џеп грађана као што ви то редовно радите када вам је потребно.

Подржавамо сваки посао који ће унапредити живот у Панчеву али не и начин на који се то ради, закључио је Пужић.