Народна странка

Народна странка: Основан Општински одбор Костолац

Народна странка: Основан Општински одбор Костолац

Народна странка основала је Општински одбор Костолац. Оснивачка скупштина је за председника одбора изабрала Арсенија Савића, а за потпредседника Дејана Грујића. Оснивачкој скупштини су присуствовали председник Народне странке Вук Јеремић, потпредседник Никола Јовановић, као и председник Извршног одбора Владимир Добросављевић.

Председник Народне странке Вук Јеремић нагласио је да „се стање у Србији неће променити ако сами не створимо критичку масу која ће представити јасну алтернативу“, као и то да је извесно да је Народна странка та алтернатива и да је следећа партија које ће предводити Србију у бољу будућност.

„Народна странка је најорганизованија политичка организација на опозиционом спектру. За само годину дана смо основали преко 100 одбора. Нема дилеме да је то компаративна предност која ће донети разлику у будућности“, казао је Јеремић. 

Јеремић је истакао да је наредна година пресудна за решење Косовског питања. „Вучић ће морати да испуни обећање које је дао још 2012. године да ће потписати разграничење односно озваничење границе између Србије и Косова које ће на тај начин моћи да постане члан Уједињених нација“, рекао је председник Народне странке и подсетио да се Србија током историје никада није одрицала делова своје територије.

Јеремић се осврнуо и на утицај који велике силе имају на Балкану.

„Међународни фактор је увек играо важну улогу на Балкану, било да је то Америка, Русија или Европска унија. Они можда имају супротстављене ставове, али не воле неизвесност. Колико је Вучић лагао свој народ, толико је лагао и њих и потпуно наивно мислио да ће му то проћи“, рекао је Јеремић. 

Потпредседник Народне странке Никола Јовановић указао је на то да је посао политичара и људи на истакнутим позицијама у земљи да утичу на развој и просперитет своје земље.

„СНС је на власт дошао захваљујући лажним обећањима да ће се бринути о Србији и сваком њеном становнику, да ће смањити сиромаштво, искоренити корупцију у земљи... А када су дошли на власт, окупили су најгоре људе из њихових редова и претходне власти због чега се у Србији живи лошије него икада“, рекао је Јовановић и додао да власт поспешује сиромаштво да би за неколико хиљада динара могли да купе гласове најугроженијег становништва на изборима.

Јовановић, који је и заменик шефа одборничке групе Савеза за Србију, истакао је да је Народна странка носилац тог савеза.

„Грађани имају на располагању две опције. Да и даље подржавају људе који желе да их држе у ропству и сиромаштву, или људе који хоће да развијају своју земљу и поносно је представљају у свету. Избор је јасан“, поручио је Јовановић.


Председник ИО Владимир Добросављевић изјавио је да живимо у држави коју води „најгора власт коју историја модерне Србије познаје“.

„Власт је бескурпулозна, нема обзира према својим суграђанима. Злоупотребљавају материјалне ресурсе, буџет, економски систем и тако даље. Ову власт једино занима како да, са својим криминалним партнерима, оствари што веће приходе и то на рачун грађана“, рекао је Добросављевић.

Он је истакао да „циљ Народне странке није само смена власти, већ промена система вредности“, као и да верује у скору промену система захваљујући поштеним људима који чине Народну странку каквих, по његовом мишљену, нема у СНС-у. 

Новоизабрани председника ОО Костолац Арсеније Савић истакао је да је сва власт, као и све институције, у рукама једног човека, Александра Вучића.

„Чланове и симпатизере Народне странке не могу да купе, не могу да застраше нити уцене. Само слободни и храбри људи су део наше странке и сви заједно сваким даном пружамо отпор овом режиму“, рекао је Савић и подсетио не неке од проблема са којима се грађани Костолца свакодневно суочавају као што су недостатак грејања и воде, као и недовољно радних места.