Народна странка

Основан општински одбор Народне странке Нови Београд

Основан општински одбор Народне странке Нови Београд

Народна странка основала је Општински одбор Нови Београд. За председника је изабран дипломирани комуниколог Никола Цвитковац, а за потпредседнике дипломирани инжењер Бојан Миљуш и електротехничар Александар Димитријески.

Скупу су присуствовали потпредседник Народне странке Никола Јовановић, члан Председништва Народне странке Владимир Тодорић, председник Извршног одбора Владимир Добросављевић, генерални секретар Народне странке Стефан Јовановић, председница Форума жена Дијана Вукомановић и председник Омладине Народне странке Иван Гајић.

Јовановић је рекао да ће у Народна странка бранити државне и националне интересе и неће дозволити да се територија Србије смањује у свакој генерацији нити ће распродавати националне ресурсе који морају да служе и будућим генерацијама.

„У нашој Србији неће се градити стадион Славише Кокезе од 150 милиона евра, него ће свака мајка са троје деце добити националну пензију до пунолетства свог детета, а сваки нови брачни пар стамбени додатак да би се лакше осамосталио и засновао породицу“, рекао је Јовановић.

Јовановић, који је и одборник у Скупштини Београда, рекао је да је планом Народне странке за Нови Београд предвиђено да прва линија метроа пролази кроз ту општину и да трамваји из блока 45 стижу за упола краће време до центра.

„У нашем Новом Београду неће се угрожавати водоизворишта и јавна одморишта због нелегалних викендица тајкуна на Савском насипу“, истакао је Јовановић.  

„Замислите Београд у којем се не руше постојећи мостови, у којем су главна аутобуска и железничка станица на истом месту, у којем возови и метро довозе у центар града, у којем је паркирање у јавним гаражама јефтиније него на улици, као што је у целом свету, у којем се рехабилитација улица не наплаћује девет милиона евра по километру, него тај новац иде за 13. пензију, бесплатне вртиће и лаптоп за сваког ученика“, рекао је Јовановић.

Добросављевић је рекао да без јаке територијалне организације у Београду не постоји ни јака Народна странка.

„Одбор у Новом Београду је јако важан, јер младост његових чланова показује какву Србију хоћемо у будућности. Овај одбор није само будућност Народне странке, него и Србије и Новог Београда, јер ће 2020. године, када дођу избори, Народна странка бити део будуће власти у овој општини“, рекао је Добросављевић.

Тодорић је навео да је добро организована политичка странка кључ за промену напредњачке власти, а док су добро организовани локални одбори кључни за ваљану организацију партије, и подсетио да је Нови Београд највећа општина у Србији.  

„Добри људи морају бити на руководећим местима, а у странци морају да владају принципи меритократије, труда, залагања и знања. Промене које прижељкујемо ће доћи ако су добро осмишљене и организоване“, рекао је Тодорић.

Гајић је рекао да у Србији 200.000 младих не може да нађе посао, а од мањине која ради, чак 20 одсто нема уговоре о раду, исто толико ради дуже од 50 сати недељно, а више од 45 одсто ради без права на осигурање, одмор и права на боловање.

„Морамо и можемо да учинимо Србију бољом. Власт коју ћемо освојити за нас је само средство, а повратак оних који са горчином напуштају Србију биће наш коначни успех“, рекао је Гајић.

Цвитковац је навео да у Новом Београду постоје велики нерешени проблеми, попут Савског насипа, потребе да се изгради дом здравља у насељу Ледине и заустави дивља градња, и додао да је тим Народне странке способан да решава те проблеме и општину учини бољом за живот.