Народна странка

Народна странка Ниш: Ако си СНС кадар добијеш паре за „Градски радар"

Народна странка Ниш: Ако си СНС кадар добијеш паре за „Градски радар"

"Само ви идите на море па ћете се купати зими, али не знам да ли у хладној или топлој води" - поручује председник са телевизијских екрана.

Нишлије се тренутно купају у хладном зноју који их је облио након саопштења о расподели средстава из градског буџета Ниша, намењених медијима за пројекте.

Како пишу "Јужне Вести", од 85 милиона динара, колико је ове године укупно намењено информисању, око 50 милиона динара је из буџета града отишло медијима који су у власништву Витка Радомировића – радију, телевизији и порталу "Белами", "Народним новинама" и "Нишкој телевизији", а око 15,5 милиона добили су телевизија "Зона плус" и њен портал у власништву Николе Гашића, сина директора Безбедносно-информативне агенције Братислава Гашића.

Овакво вишегодишње намештање конкурса представља пљачку грађана Ниша и то у тренутку док нас руководство СНС-а на челу са председником упозорава да су јесен и зима пред нама – застрашујући.

Народна странка инсистира да се објаве имена чланова комисије, људи који су донели овакву скандалозну одлуку у име грађанки и грађана Ниша, као и њихово објашњење како и по којем моделу је обављена расподела средстава.

Реакција Народне странке није усмерена ка запосленима на "ТВ Белами",  напротив. То су људи који раде свој посао у очајним условима и за мизерне плате које се исплаћују нередовно.

Највећи део овог новца завршиће у џепу власника Витка Радомировића или бити распоређен за страначке, пропагандне активности СНС-а.

Да ли је реч о враћању неких дугова у изборној години или је Град Ниш толико богат да може да одвоји 161.000 евра (19 милиона динара) за „Градски Радар"?!?

Као и на конкурсима за доделу средстава у култури, сваке године се измишљају и покрећу нове организације и портали који представљају полигон за исисавање средстава из буџета.

Срамно је што јавност сазнаје детаље расподеле средстава од јединог портала који није добио ни динар на конкурсу.

Народна странка захтева да чланови комисије и градоначелница Ниша  Драгана Сотировски изнесу на увид све детаље везане за ову бруку која данима изазива неверицу грађана, пре свега о износу од 85 милиона динара, односно 720.000 евра, баченог новца на пропагандне активности владајуће странке и њених челника.

Свесни чињенице да на фамозном „Градском Радару", по устаљеној пракси, неће бити сагледавани рад и активности Народне странке као ни осталих опозиционих странака, захтевамо прецизне информације о овој нечасној работи о којој бруји нишка чаршија по кулоарима, уместо да се о томе разговара „Отворено" на „Беламију" или макар у „Градском Радару", што је боља варијанта него да челници града који су донели ову одлуку заврше у „Досијеу Ниш".

 

Градски одбор Народне странке Ниш