Народна странка

Народна странка Ниш: Бесплатан јавни превоз изводљив и неопходан

Народна странка Ниш: Бесплатан јавни превоз изводљив и неопходан

Председник Одбора за локалну самоуправу Народне странке Ниш Владимир Виденовић изјавио је да увођење бесплатног јавног превоза у Нишу није само изводљиво, него и неопходно, и заузео се за референдум на којем би се грађани изјаснили о том питању.

„Када се помене бесплатан јавни превоз, многи су склони да то припишу популизму и окарактеришу као неозбиљно и неодрживо, што је тачно ако се посматра садашња ситуација, али, ако се посматра шире, и заједно са решавањем паркинг простора, изградњом паркова, шеталишта и бициклистичких стаза, бесплатан јавни превоз је свакако изводљив, чак и неопходан“, рекао је Виденовић у Нишу, где је 16. пут организована „Слободна зона“.  

Виденовић је навео да ће актуелна јавна набавка за избор приватних партнера нишке Дирекције за јавни превоз бити “набавка убедљиво највеће висине”, и подсетио да су за тендере те врсте до сада увек биле везиване бројне афере “које по правилу немају никакав епилог”.

На садашњој јавној набавци бираће се само два превозника, која ће склопити уговоре на седам година, а из градског буџета за њихово субвенционисање биће издвојено по 350 милиона динара годишње, пише лист „Данас“.